Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Ovistoborzó az első osztályért

Győr - A szülők összefogásával sikerült „toborozni" 12 nagycsoportost, akiket a győri Szent-Györgyi általános iskolába íratnának. Úgy fest, hogy az első osztály sorsa ezen múlik, hiszen pénteken még arról számoltunk be: nem kezdhetik meg itt tanulmányaikat a legkisebbek.
Kedd délelőtt is még kész tény volt, hogy nem indulhat első osztály a győri Szent-Györgyi-iskolában. Az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározza: 21 győri kisgyerek jelentkezési lapja szükséges ahhoz, hogy első osztály indulhasson, s a határidőre ebből csak 10 feküdt az oktatási iroda asztalán. A Szent-Györgyi-iskola vezetősége aláírta az erről szóló dokumentumot, a szülői munkaközösség azonban nem hagyta a dolgot annyiban.

Szele József, a munkaközösség vezetője elmondta: ismerősök ismerősein keresztül vagy kiplakátolt felhívásokkal tudatták a környéken élő szülőkkel, hogy összefognak az első osztályért, egyik fő érvük egyébként, hogy 7 leendő szent-györgyisnek már ide jár a testvére. „Ne ezt a sorsot szánjuk egy 50 éve működő iskolának, ahová annak idején még a nagyszüleink is jártak" – szól a felhívás.


Szele József szerint az egyetlen ok, ami miatt évek óta borotvaélen táncol az iskola első osztálya: minden évben felröppen a hír, hogy az intézményt bezárják, ám arról, hogy valóban megszűnne az iskola, szó nincs.

A munkaközösség képviselői tegnap dél körül bementek a város oktatási irodájába és letettek az asztalra 12 kérvényt (egyikük nem győri, így éppen a szükséges 21 helyi gyerek neve gyűlt össze). Szele József szerint még több szülőt is megpróbálnak meggyőzni a biztos létszám érdekében. Mint elmondta: reméli, a hétfőn és a kedden toborzott szülők beírathatják a kicsiket.

Ezek a kis elsősök itt kezdték tanulmányaikat. Vajon lesznek követőik? Fotó: Krizsán Csaba
Ezek a kis elsősök itt kezdték tanulmányaikat. Vajon lesznek követőik? Fotó: Krizsán Csaba

A Kisalföld megkereste Papp Andrást, az oktatási iroda vezetőjét, aki leszögezte írásos nyilatkozatában: „Abban az esetben, ha ez a létszám a beiratkozás alkalmával megvalósul, az elsős osztály indításának nem lesz akadálya." Létszámhiány esetén a gyermekek áthelyezéséről a szülőkkel egyeztetve határoznak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több lopás volt a községben eddig, mint tavaly egész évben

Mezőörs - Első körben harmincan jelentkeztek, mára viszont már hatvannégyen indulnak váltva… Tovább olvasom