Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Öveges Kálmán gyakorló iskola diáksikerei

A közelmúltban rendezték meg a Bolyai Matematika cspatverseny megyei fordulóját 3-8. osztályos diákok számára a Kovács Margit ÁMK-ban.

A NymE Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola egy alsó és egy felső tagozatos csapattal képviseltette magát. A versenyen a logikai feladatok megoldásánál a csapatmunka volt kiemelkedő jelentőségű. Valamennyi csapatnak 13 feladatot kellett megoldani és egy feladatot részletesen kidolgozni.

A gyakorlós kis matematikusok kiválóan szerepeltek: 4. és 8. osztályos csapatuk megyei I. helyezést ért el. Teljesítményükkel kivívták, hogy megyénket képviselhetik a verseny országos fordulójában, melyet november 21-én Budapesten rendeznek.

Öveges Kálmán gyakorló iskola diáksikerei - Fotó: Szük Ödön

Az alsós csapat tagjai: Villányi Soma, Kapui Nikolett, Csuta Ákos Koppány, Németh Márton Gellért.

A felsős csapat tagjai felkészítő tanárukkal, Andorházi Annával: Nemes Regina, Németh Péter, Hitter Eszter, Spissich Boglárka.

Mindkét csapat lelkesen készül az országos megmérettetésre. Délutánonként az alsósok Kolonicsné Tóth Zsuzsanna, Láng Rita és Somosfalviné Fehér Gabriella tanítónők, a felsősök Andorházi Anna tanárnő irányításával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazzon a híd nevére!

A Szigetet Révfaluval összekötő Mosoni-Duna-híd nevére hat variáció maradt. Tovább olvasom