Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Ötvenezren a Győri Nyár nyitányán

Győr - Három mentőautót, az esti tűzijáték miatt négy tűzoltókocsit és több tucat rendőrt, biztonsági őrt vezényeltek a helyszínre a Széchenyi térig tartó, s a rakpartot is betöltő tömeg miatt.

A Győri Nyár 42 éves történetében még csak hasonló méretű tömeget sem láthatott a város a nyitórendezvényen. A megszokott tízezer helyett körülbelül ötvenezren voltak tegnap a Dunakapu téren, a rakparton és a környező utcákban. Az elképesztő méretű érdeklődés természetesen elsősorban az Omega együttesnek szólt, amelynek koncertjére nem mindennap juthatunk el, főként nem ingyenesen.

Akár egy rockfesztiválon: az emberek már négy-öt óra körül elkezdtek gyülekezni a színpad előtt, jóllehet tudták, hogy csak hét órakor kezdődik a fesztivál nyitórendezvénye. Így a fellépők nagy részéről elmondhatjuk, hogy még nem szerepeltek ekkora tömeg előtt, tűzkeresztség volt ez tehát Szabó Andrisnak is, a lapunkból már jól ismert kisfiúnak, s a szervezőknek is, mivel először tartották a fesztivált a Dunakapu téren. Az Omegát természetesen a várt ováció kísérte, s a hangerőn valószínűleg maguk a szervezők is meglepődtek.

Az élelmesebb nézők  már délután megérkeztek, köztük volt például a bősárkányi Pulai András is, akinek épp ezért még nem kellett megküzdenie a szokatlan városi forgalommal.

– Az Omega, de legalább annyira Szabó Andris miatt jöttem, ő is bősárkányi. Ismerem jól a családot. Nagyon büszkék vagyunk rá  – mondta Pulai András a koncert alatt.

Nem kellett azért ennyire sietni az érkezéssel, elöl, rögtön a kordon mögött jutott hely Richnovszky Emánuelnének is, aki hat órakor érkezett a helyszínre.
 
– Minden Győri Nyár-nyitányon ott voltam eddig, hozzátartozik már az életünkhöz. Az Omega pedig szívügyem, az első győri koncertjükön is ott voltam. A Lloydban tartották, talán hetvenkettőben.

Mint sok részvevőnek, úgy Borkai Zsolt polgármesternek is új volt ez a tömeg, hiszen először nyitotta meg a fesztivált. A városvezető arról beszélt, hogy a 42. Győri Nyár és a győriek gyökerei közösek, összekötnek minket az emlékeink, mint például az első szerelemé. Győr neve összefonódik a kultúrával – mondta Borkai Zsolt, s elárulta a város pályázatgyőztes szlogenjét, amelyet elfogadott a közgyűlés. Ez így szól: „Én, Te, Győr – egy város mindenkiért."

A fesztivál parádés nyitánya látványos tűzijátékkal, utcabállal és koncerttel zárult. Ma többek között kulturális rendezvényekkel, tehetségkutató versennyel, koncerttel folytatódik a Győri Nyár.

(A nyitányról készült fotó-összeállításunk  a www.kisalfold.hu honlapon megtekinthető.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a koncertszínpad, jön az Omega Győrbe

Már csütörtökön elkezdték építeni a ma este látványos szabadtéri koncerten központi szerepet kapó… Tovább olvasom