Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Öten tekertek fel százszor a pannonhalmi apátságig - fotók

Öten tekertek fel százszor a pannonhalmi apátságig - fotók
Mint arról hírt adtunk pénteken, Győr környéki bringások a nemzetközi Everest Challenge keretein belül 24 óra leforgása alatt legalább 8848 méter szintkülönbséget küzdenek le Pannonhalmán. Lehetett tudni, hogy nehéz lesz, pokolian kemény. Így is történt.
Mindent elmond: több néző hitetlenkedve kérdezte a bringásokat, hogy "komolyan százszor akarnak feltekerni az apátságig itt?".

"Űridő" és a nap hőse

Nos, végül a Bakony Racing négy tagjának (Marosvölgyi Csaba, Dr. Timár Zsolt, Várallyai László, Vock Balázs) és egy pápai kerékpárosnak, Marton Attilának sikerült százszor megmásznia a Gesztenyés Horgot. A győri fogorvos, Dr. Timár Zsolt "űridőt" tekert, kevesebb, mint 11 órára volt szüksége az Everest-kihívás teljesítéséhez.

A nap hőse Marosvölgyi Csaba volt, aki éjszaka ült nyeregbe és végül 18 óra után ő is elmondhatta magáról: különleges teljesítményt tett az asztalra. Utóbbihoz Cserháti Péter is közel állt: a fiatal bringás 93 körnél tartott, amikor olyan vihar érkezett Pannonhalma fölé, hogy a szervezők biztonsági okokból véget vetettek a kihívásnak. A legfiatalabb bringás, a 12 éves Vock András 15 körig, a legidősebb, a 62 éves Hardi János 50 körig jutott.
 
Fotók: Bertleff András
150-160-as pulzus

A versenyzőknek az emelkedőhöz átlagosan 5-6 perc kellett, majd alig 1 perc alatt visszaértek a Fő térre. A kihívás nehézségét pontosan az adta, hogy felfelé maximális 150-160 pulzussal tekertek, míg lefelé, nagy sebesség mellett a pulzusszám 70-80-ra csökkent.

Az amatőr bringások közül több tucatnyian tették magukat próbára. Közülük 26 kerékpáros küzdötte magát legalább ötször az apátságig. Akinek ez összejött, fából faragott emlékérmet kapott.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 frissdiplomás zeneművész és zenetanár Győrből

40 frissdiplomás zeneművész és zenetanár Győrből
A Kónya-díjat 2019-ben Lakatos Tamás kapta. Tovább olvasom