Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Összefogtak a kutyákért az ovisok

Közel harmincezer forintot gyűjtöttek össze a nagybácsai és kisbácsai óvodások a győri állatmenhely támogatására. Volt, aki a malacperselyét vitte az oviba.

Komolyan veszik a környezeti nevelést a nagybácsai óvodában és annak kisbácsai tagóvodájában: gyakran szóba kerül az állatvédelem a foglalkozásokon, így például az állatmenhelyek szükségessége, feladata is. Így jött az ötlet, hogy gyűjtést rendezzenek a nehéz anyagi körülmények között működő  szabadhegyi állatmenhely segítésére, amely hamarosan átköltözik új, Pápai úti telephelyére.

A segítségre annál is inkább szükség van, mert a befejezés előtt álló állatotthont nemrég kirabolták, több százezer forintos kárt okozva, s mivel az építkezés hatalmas terhet jelent az üzemeltető „Emberek az Állatokért" Alapítványnak, minden apró támogatás sokat jelent a napi működéshez.

A bácsai óvodások – és természetesen a szüleik – komolyan vették a feladatot, s nem volt hiány megható gesztusokban: volt olyan kisgyerek, aki a perselyét, más a kuporgatott húsvéti „locsolópénzét" ajánlotta fel, mások kutyakonzervet, szárazeledelt hoztak, de olyan is akadt, aki – gondolván, hogy hozzájárul a befogadott kutyák életének kényelmesebbé tételéhez – megunt takaróját vitte be az oviba.

– Az akció két hete alatt az óvónők sokat beszélgettek a gyerekekkel arról, miért van szükség állatmenhelyekre, mit jelent a felelősségteljes állattartás, s hogyan gondoskodnak az állatotthonokban a befogadott kutyákról, cicákról – mondta Hirniné Pavek Márta óvodavezető, aki szerint ilyenkor, óvodáskorban lehet (és kell is) leginkább hatni a kicsik érzelmeire, s ezen keresztül terelgetni őket a felelősségteljes gondolkodás felé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felső Tápon folytatja

A most lezárult tanévben nagyrészt a tantestület tagjai „ingáztak" Pázmándfalu és Győrság… Tovább olvasom