Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Orvosi bravúr: visszavarrták a leszakadt karját

A fiatal nő szombat este szenvedett balesetet nagyigmándnál. A felkartól teljesen leszakadt végtag műtétje egész éjjel tartott, vasárnap délután már volt benne vérkeringés.
Szombaton késő este a 13-as főúton, Nagyigmánd magasságában haladt egy fiatal érsekújvári nő, aki eddig tisztázatlan okból letért az útról és az autójával felborult. A balesetben az autóvezetőnek leszakadt a jobb karja - a mentők azonnal a győri Petz-kórházba szállították, ahol éjfél magasságában megkezdődött a végtag megmentését célzó operáció: értesült a Kisalföld.

Prof. Oláh Attila orvosigazgató vasárnap elmondta, a felkartól teljesen leszakadt a végtag, a műtét egész éjjel tartott, a győri specialisták reggel hatig műtötték a sérültet. A fiatal nő karjában vasárnap délután volt vérkeringés, ami azt mutatja, hogy az operáció sikeres volt, persze ennyire rövid idővel a baleset után még senki nem kiabál el semmit. Már csak azért sem, mert a beteg súlyos állapotban van, többszörös törésekkel, tüdő- és koponyasérüléssel kezelik az intenzív osztályon, vasárnap még lélegeztetőgépen volt. Állapota ugyanakkor stabil.

A győri kórházban nem ez volt az első ilyen műtét: 2008-ban Bögi Alajos fertőrákosi pék bal karja szakadt le, s varrták vissza - az az operáció sikeresen végződött.
Nyitóképünk illusztráció.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az új óvodát Kunszigeten

Kunsziget óvodát álmodott, az álom pedig most valóra vált: szombaton átadták a 213 millió forintból… Tovább olvasom