Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Országosan is fénylő Kavalkád

Csaknem két évtizede történelmi és modern táncjátékok színpadra állításával foglalkozott az öttevényi tánccsoport, ami azóta felvette a Kavalkád nevet és a mozgásművészet egy másik ágában jeleskedik: mazsorett országos bajnoki címmel büszkélkedhet.
A Kavalkád tánccsoportot 1990-ben alapította Lengyel Tiborné sporttáncoktató, tanár az öttevényi általános iskola tanulóival együtt. Mivel a versenylehetőség ösztönzőerejével a mazsorett műfaj rendelkezik, idővel áttértek erre. A lányok olyan lelkesedéssel tanulták a mozdulatokat, hogy első országos megmérettetésükön, 2002-ben – akkor még pomponnal – közönségdíjat nyertek. 2003-ban már kezükben botot forgatva, azt dobálva harmadikak lettek az országos bajnokságon. 2005-ben évtizedes múltú csoportok elől hozták el az öttevényi lányok a technikai elemek kategóriában az országos bajnoki címet. Fényes sikereiket hosszan sorolhatnánk, például a tavalyi országos versenyen is hét arany és két ezüst fokozatot nyertek, szóló, páros és csoportkategóriákban. Jelenleg már három korcsoportban (kadett, junior, szenior) táncolnak a lányok a nyolcévestől a tizennyolc évesig.

Az öttevényi mazsorettek az ország legjobbjai közé tartoznak.
Az öttevényi mazsorettek az ország legjobbjai közé tartoznak.

Olvasóink írták

  • 1. balaass 2008. május 21. 21:13
    „Sok sikert Öttevény ! Külön köszönet Lengyel Tiborné tanárnőnek !
    További jó munkát és sok-sok sikert és nem ulolsósorban igen jó egészséget rengeteg örömmel , boldogsággal fűszerezve !!

    Balassáné Győr”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy álom, a közösségi ház

Öttevény - Művelődési ház nincs Öttevényen, ezért itt még égetőbb, mint más településeken az az… Tovább olvasom