Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Országos híre lett a győri fiatalok jótékonysági hetének

Mindenhonnan érkeztek gratulációk, sokan vettek részt az akcióban és még többen támogatták. Az internetes megosztásokkal közel tízezer embert ért el a híre.
Öt nap, öt jótett – így harangoztuk be az egyedülálló kezdeményezést, amelyet a győri Városi Diák Fórum hirdetett az április 8-i hétre. A szervezőcsapatot 16 középiskola közel 60 tettre kész diákja alkotja, akik legutóbb a nagy sikerű Sportolkozz! városi vetélkedővel hallattak magukról.
Pénteken a gyermekotthonba várták az önkéntes középiskolásokat, ők pedig adományokat és jókedvet vittek. Órákig együtt játszottak. Fotó: Bertleff András
Pénteken a gyermekotthonba várták az önkéntes középiskolásokat, ők pedig adományokat és jókedvet vittek. Órákig együtt játszottak. Fotó: Bertleff András
– Folyton ötletelünk, és Borkai Zsolt polgármester javaslatára már régen gondolkodtunk egy jótékonysági akción. Mivel nem tudtunk egy helyszínt, egy szervezetet választani, azok közül, akiknek segíthetnénk, úgy döntöttünk, kibővítjük a programot. Így lett ötnapos – összegzett a Kisalföld kérésére Kamrás István, a fórum elnöke. – Mindenütt szeretettel fogadtak bennünket, és nem volt olyan látogatás, ami ne tartogatott volna megható pillanatokat. Hétfőn a Lurkó Alapítvány közreműködésével a Petz- kórház gyerekosztályára mentünk, vittünk lufit, olvastunk a kis betegeknek, játszottunk velük. Az egyik kisfiú, úgy nyolc-kilenc éves lehetett, olyan jól érezte magát, hogy azt is megkérdezte, kik vagyunk, mert ha nagy lesz, szeretné azt csinálni, amit mi. Kedden a város utcai ételdobozait töltöttük fel, a gyűjtéssel és néhány kedves helyi boltos jóvoltából majdnem kilencdoboznyi tartós élelmiszer jött össze. Találkoztunk egy hajléktalan férfival, akinek külön megpakoltuk a szatyrát. Nagyon megköszönte, azt mondta, neki ez két-három napig kitart. Szerdán az idősotthonba készültünk, de sajnos az időjárás közbeszólt. Esett az eső, az intézmény pedig jobbnak látta, ha elhalasztjuk a tervezett sétát. Csütörtökön az állatmenhelyre vittünk adományokat. Az egyik diáktársunk családja egy komplett kutyaházat is felajánlott. Pénteken a gyermekotthonba vártak minket, amelynek előzőleg szintén gyűjtöttünk. Ahogy minden helyszínre, ide is közel harminc fiatal jött el, hogy eltöltsön pár önfeledt órát a gyerekekkel. 
A kórház gyermekosztályán tett látogatás volt az első a jótékonysági programok sorában. A kis betegek nagyon örültek a játszótársaknak. Fotó: Győre Márk
A kórház gyermekosztályán tett látogatás volt az első a jótékonysági programok sorában. A kis betegek nagyon örültek a játszótársaknak. Fotó: Győre Márk
Kamrás István azt mondta: előzőleg úgy számoltak, hogy legalább száz-százötven társukat megmozgatja majd az akció, de most kiderült, hogy a szerdai kényszerszünet ellenére a kétszázat is elérte azoknak a diákoknak a száma, akik támogatóként, adományozóként vagy aktív résztvevőként bekapcsolódtak.

– Nem váltottuk meg a világot, de megmutattuk, hogy nem egy passzív közösség vagyunk, és meg tudjuk mozgatni a győri fiatalokat. A cikkeket kommentelőktől és miután bekerültünk a tévéhíradóba is, sok biztatást és rengeteg elismerő szót kaptunk. Az egyik iskola diákönkormányzatot támogató pedagógusa felhívott minket, ő is felajánlotta a segítségét. A facebookos felhívásunk több mint kilencezer emberhez jutott el – mondta a fórum elnöke, és hozzátette: a legközelebbi gyűlésen értékelik a hetet és összegzik a tapasztalatokat. 

– Kezdetnek azt hiszem, nagyon jól sikerült, bízom benne, hogy a következő elnökség is követi a példánkat – tette végül hozzá.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autókat rongált egy férfi Győr belvárosában - fotók

Autókat rongált egy férfi Győr belvárosában - fotók
Két parkoló autó visszapillantó tükrét letörte, az egyik jármű ablakát pedig betörte a 44 éves férfi. Tovább olvasom