Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Orrfújás nélkül: csak két oltópont üzemel megyénkben

Szerencsére eddig nem indult el "influenza-lavina" megyénkben, így csupán Győrben és Mosonmagyaróváron üzemel 1-1 oltópont.


Az Országos Epidemiológiai Központ influenza figyelőszolgálatának legfrissebb tájékoztatója szerint sem megyénkben, sem országos szinten nem beszélhetünk járványszerű megbetegedésekről.

S mindez akkor is igaz, ha november közepéhez képest mintegy 13 százalékkal nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma (6700) az országban.

"Középmezőnyben" megyénk

A 100 ezer lakosra jutó orvoshoz forduló betegek száma Tolna és Nógrád megyében volt a legalacsonyabb, Hajdú-Bihar, Pest és Vas megyében a legmagasabb. Győr-Moson-Sopron megye a "középmezőnyben" van e tekintetben, azaz járvány egyelőre nem fenyegeti a szűkebb pátriánkban élőket.

Az egész országból egyébként influenzaszerű megbetegedésék halmozódásáról a 47. héten egyetlen jelentés érkezett: egy Fejér megyei óvodában 58 óvodás közül 35 betegedett meg láz, köhögés, orrfolyás tüneteivel.

Az óvoda működését az intézményvezetője ezért három napra szüneteltette.


Nem fáj!
Nem fáj!

Megyei oltópont Győrben és Mosonmagyaróváron

Ennek megfelelően cseppet sem meglepő, hogy a portálunk által megkérdezett két győri gyógyszertár vezetője szerint mostanáig nem tolongtak az oltóanyagért az emberek.

A szerencsére eddig csendes "influenzaszezonról" az is beszédes tény, hogy megyénkben csupán két oltópont üzemel (Kardirex Egészségügyi Központ - Győr, Táncsics Mihály u. 43., Orvosi rendelő - Mosonmagyaróvár, Gulyás Lajos u. 9.), míg országosan is csak huszonöt.

Az oltópontokon a szurit térítés ellenében adják be: a hagyományos vakcina 3000 forint, a szinte fájdalommentes mikrotűs védőoltás pedig 4000 forintba kerül.

Igaz, azt nem árt tudni, hogy a vakcina szabadáras termék, azaz mind a gyógyszertárak, mind az oltópontok maguk döntik el, mennyiért árulják az oltóanyagot.

Kik kaphatnak ingyen szurit?

Az influenza elleni oltást térítésmentesen - akárcsak az utóbbi években - a várandós kismamák, a 65 évesnél idősebbek, az ápolási intézményekben huzamosabb ideig ápoltak , valamint néhány esettől eltekintve a krónikus betegek kaphatják meg.

Összesen az állam 1,3 millió térítésmentes oltást finanszíroz az egészségügyi kasszából.


Olvasóink írták

 • 15. gonzo 2011. december 09. 08:15
  „mikracle,igazad van,a z igzságot mint mindig,valahol középen kell keresni.Mindenki láthatja,hogy a legtöbb reklám gyógyszert akar ránk sózni,lehetőleg ugye a recept nélkülieket,mert azt mindenki veheti ész nélkül tonnaszámra.Elhitetik velünk,hogy mondjuk egy torokfájást szopogatótablettával lehet kezelni.Érdekes,mikor én makacs torokfájással orvoshoz fordulok felír egy atomdrága gyógyszert,a kúra mindössze három szem pirulából áll,de meg is szűnnek a panaszok.A szopogatókat szopogathatod hetekig....
  Karlos:te ugye ezek szerint soha nem fordulsz orvoshoz,és-ha van-a gyerekeidet sem viszed ugye?mert nagyon csodálkoznék....magadat csak nem hülyézed már le...”
 • 14. Tündenéne 2011. december 09. 08:13
  „Az lehet, de akkor én miért nem voltam beteg amióta oltást kapok?”
 • 13. révfaluiszúnyog 2011. december 09. 06:04
  „Papp Lajosnak tökéletesen igaza van. Ez az írása elég régi, pár éve már kering a neten. Ezeknek az influenza oltásoknak a világon semmi értelme nincsen. A környezetemben inkább megbetegednek az oltásra járók, mint az oltást elutasítók. Ezt évek óta megfigyeltem és mindig így van. Illene egyre tudatosabban élni, ami nem azt jelenti, hogy minden szamárságot elfogadunk és megveszünk, amiből valaki valahol mindig pénzel. hanem azt, hogy csak a valós szükségleteinket elégítjük ki. Egy téli influenza két ágyban töltött nappal, forró gyógynövényteákkal, egy kis pálinkával és mézzel simán kúrálható. Fölösleges oltásokra rohangálni és pénzhegyeket a patikában hagyni. Nem kell mindaz a szemét, amit a foyasztói társadalom ránk akar erőltetni. A ,,nem kell" be kell ivódjon a tudatunkba, mert mindaddig, amíg eszetlenül fogyasztjuk a töméntelen bolti vacakot, az egészséghez kapcsolt különféle árukat, addig rabok vagyunk és azt tesznek velünk, amit akarnak. Ha úgy kívánják, mérgeznek is bennünket. Persze. Nem kell elfogadni. Tessék gondolkodni és saját lábra állni.”
 • 12. miracle 2011. december 08. 19:23
  „gonzo
  Na ez meg a ló másik oldala. Chipet is fecskendeznek a bőr alá?
  Az biztos, hogy túlontúl fel van fújva a dolog, úgy adják elő itt hónapokig a dolgot, mintha bizony a Föld megsemmisülne, ha nem oltat mindenki. Össze nem lehet hasonlítani pl egy torokgyíkkal ennek ellenére igen nyomatják, kissé kilóg a lóláb.”
 • 11. Karlos 2011. december 08. 15:20
  „Ha valaki szerint az orvos azért van hogy betegségeket gyógyítson, a gyógyszerek hatásosak, az oltások megvédenek téged és gyermekedet mindneféle vírustol, és mindenkinek az az érdeke hogy egészséges emberek legyenek a földön, az vagy naiv, vagy egyszerüen hüe

  http://www.tenyek-tevhitek.hu/vedooltas-vakcina-csecsemo.htm”
 • 10. gonzo 2011. december 08. 14:59
  „Ez egy nemrég kapott e-mail része,amiben a szerző azt taglalja,hogy akarnak kiírtani minket magyarokat a Kárpát-medencéből.Aki vevő az ilyenre igya szavait a doktor úrnak:
  Nemzetgyilkosság és népirtás:

  A lakosság csökkentésére bevezetett néhány módszer példaként: "Védő"oltások alkalmazása már kicsi, csecsemőkortól kezdve. Ma már több tanulmány foglalkozik azzal, hogy az oltások milyen mértékben károsítják a kisgyermek immunrendszerét és csökkentik saját védekező rendszerének energiaszintjét. Olyan betegségek ellen adják, melyek ma már nem léteznek, vagy előfordulásuk a világ távoli helyein is igen ritka. Vagyis a népesség túlnyomó többsége soha életében nem lesz veszélyeztetett, de szervezetét már életének kezdeti szakaszán legyengítik.

  Elterjesztették az ingyenes védőoltásokat a megfázásos megbetegedések ellen. Ezeket ingyen adják a gyermekek és a nyugdíjasok részére. A lakosság nincs tudatában annak, hogy a szervezetet ezek az anyagok is nagymértékben mérgezik és gyengítik. Ha kevesebben élik meg egészségesen a felnőttkort, az kedvező a világuralmi helyzetben lévőknek , az egészségügyi maffiát működtetőknek. A Magyar orvosokat naponta tömegével induló repülőgépeken viszik tréningekre, ahol idegen nyelvű apró betűs kötelezvényeket iratnak alá velük, a gyógyszerek alkalmazására, majd az orvos látogatók keresik fel az akció folytatásaként az alul finanszírozott orvosokat. Ezt tudja a kormány, mégsem tesz ellene, hiszen a gyógyszergyárak tulajdonosai éppen az általuk szolgált pénzvilág. Ezek kezükben tartják hirdetésekkel, a médiát, aki rendszeresen "szárnyai alá vesz" 1-2 megfázásos esetet, és erre a néhány példára hivatkozva, rémhírként ijesztget azzal, hogy az influenza valamelyik vírusa rövid időn belül megtámadja a teljes ország népességét. Hosszú évekre visszamenően bizonyított, hogy nagy, esetleg néhány áldozattal járó járványok kb. 37 évenként fordulnak elő. De ebben az esetben sem a lakosság kihalásáról van szó! A lábon kihordott, kezeletlen megfázásnak lehetnek szövődményei. Ezek az előfordulások mégis, csak töredékei azoknak a tragikus eseteknek, melyek az oltások mellékhatásai miatt rendszeresen előfordulnak. Lebénulás, egyéb idegrendszeri, vagy más megbetegedés több esetben is előfordult. Azt is világosan lehet látni, hogy a beadott injekciók ellenére minden évben vannak járványos időszakok és megbetegedések.

  Dr Papp Lajos”
 • 9. Tündenéne 2011. december 08. 14:51
  „megmindiggyöri:

  Tényleg, ez a "szuri" dolog valóban fura egy kicsit... :)”
 • 8. megmindiggyöri 2011. december 08. 14:15
  „Nem világos egészen a dolog. Most még nincs sok beteg, nem oltatják magukat az emberek. Majd ha már sok beteg lesz, és lehet, h. bennük is lappang, akkor majd kérnek oltást. Az nem igazán szerencsés dolog.
  Ami még rendkívül idegesít, h. mért kell felnőtt embereknek szóló cikkben többször is "szuri"-t írni. Az a gyermeknyelv része, 4 évestől lefelé.
  Mért nincs olyan olyan válaszlehetőség, h. "nem látom értelmét". Én pl. egyáltalán nem félek a "szuritól", mégsem kérek oltást.”
 • 7. Tündenéne 2011. december 08. 11:26
  „Nem egészen értem ezt az "oltópont" dolgot. Az ember a saját háziorvosánál is simán beadathatja az oltást.

  Egyébként én az oltás megjelenése előtt minden évben nagyon beteg voltam, még kórházba is kerültem, amióta oltatom magam, azóta semmi bajom nem volt, szóval nekem bevált, főleg egy olyan munkakörben, ahol naponta sok-sok idegen emberrel kell kapcsolatba kerülni - nekünk pl. a munkáltató ingyenesen letetővé tette.
  De azokat is megértem, akik ellenzik, főleg azokat irigylem, akik sose kapják el.”
 • 6. zsukov 2011. december 08. 10:32
  „Jobb félni mint.....”
 • 5. nane 2011. december 08. 09:27
  „Anno én is kaptam oltásokat, és még gyerekem is van,nem is egy./egészségesek/”
 • 4. Karlos 2011. december 08. 09:24
  „3. az influenza oltásról van szó a cikkben. az teljesen felesleges. aki az influenza miatt meghal, az oltással vagy oltás nélkül is belehalna. ezt elfelejtik közölni. a többi oltás amit gyerekkorunkban belénk nyomnak, sajnos szükségszerű, mert nem kerülheted ki, mert akkor rendszerellenség vagy, és eljárás indul ellened. De ha nem vagy az, és beoltatod a gyermekedet, sose fogod megtudni, mik vannak az oltásban. De hogy higany meg szkvalén, azt biztosra veheted. Himlője nem lesz a gyereknek, de hogy gyereke se, az is biztos, és végeredményben ez a Rendszer célja ...”
 • 3. nane 2011. december 08. 09:14
  „Mi a helyzet a gyermekbénulás,szamárköhögés, himlő oltásokkal? Tagadhatatlan, ezeket a betegségeket legyőztük.Mégiscsak jó valamire a védőoltás?”
 • 2. Loich 2011. december 08. 08:45
  „Szegény kislányba már ilyen fiatalon nyomják a higanyt... nem is értem hogy lehetnek még mindig ilyen sötétek a tömegek. Az oltóanyag egyetlen haszna, hogy rohadt jól keresnek rajta a gyógyszergyárak. De hogy az egészségvédelemhez semmi köze sincs, az már régóta nyílt titok. Az immunrendszerünket kell jó kondiban tartani, nem oltópontok meg egyéb maszlagok. Orvosokat ne kérdezzetek a témában, őket folyamatosan agymossák, eleinte az egyetemen, aztán folyamatosan képzik őket ...”
 • 1. miracle 2011. december 08. 07:28
  „Olyan válasz miért nincs, hogy nem, mert amúgy sem kapom el ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pro Raab: íme, a rajz- és táncverseny győztesei

A Pro Raab-rendezvény második napján került sor a projekthez kapcsolódó rajz- és táncverseny… Tovább olvasom