Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Orgonahetet rendeznek nyáron Felpécen

A Felpécért Alapítvány népfőiskolai tagozata - az evangélikus gyülekezettel közösen - orgona hangszeres képzést hirdetett meg a felújított és 2017 szeptemberében átadott felpéci evangélikus templom műemlékvédelmi orgonáján.
A száz éves hangszert eredetileg az Angster cég építette, pneumatikus traktúrájú, mely teljes egészében restaurálásra került.

Az egy hetes nyári tanfolyam jó alkalom leendő és gyakorló orgonisták számára, hogy kipróbálják a nemrégiben átadott felpéci hangszert. Megtapasztalhatják azt is, milyen is egy 1910-es vidéki pneumatikus orgonán játszani, ahol nem a motor, hanem az emberi erő biztosítja a hang megszólalását a fújtató segítségével.

A kurzus folyamán az egyéni képzés mellett csoportos órák is lesznek. A résztvevők megismerkedhetnek a korál és népének szerepével az orgonairodalomban, az orgonaimprovizáció alapjaival és az orgonálás aktuális gondjaival is. Napközben lehetőség lesz az orgona egyéni kipróbálására, ehhez nem fekete talpú váltócipőre (orgonacipőre) lesz szükség. A szakmai hét végén lehetőség nyílik a résztvevők fellépésére.

Várjuk orgonisták, kántorok és orgonista növendékek jelentkezését felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül. Szeretnénk továbbá az orgonajáték és a vidéki orgonák jövője iránt érdeklődőket is megszólítani. 
A kurzus szakmai vezetője Oláh Gyöngyvér.
A résztvevők maximális száma 12 fő. A részvétel regisztrációhoz kötött. 
Orgonaoktatás ideje: 2018. július 16-21. 
A szakmai hét díja 26500,-Ft/ diákoknak 14500,-Ft, mely magában foglalja az oktatást és az étkezéseket. Szállás a Tájháznál, vagy a Vendégházban lehetséges.
A tanfolyam részletes programja a Felpécért Alapítvány honlapján lesz elérhető: www.felpecert.hu

Július 16-án este Oláh Gyöngyvér orgonaművész koncertjére kerül sor az evangélikus templomban. A részvétel díjtalan, adományokat az orgona éves felülvizsgálatára, karbantartására fordítjuk. A részletes műsor szintén a Felpécért Alapítvány honlapján lesz elérhető: www.felpecert.hu.
 
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reszkessetek, szúnyogok! Irtás lesz pénteken Győrben

A Győr-Szol Zrt. folytatja a szúnyoggyérítést, ezúttal földi melegködös eljárással. Tovább olvasom