Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Ön mit szeret Győrben? És mit nem?

Győr - Folytatjuk sorozatunkat, s ahogy korábbi cikkeinkben, úgy most is a következő egyszerű kérdést tesszük fel a megszólítottnak: mit szeret, illetve nem szeret Győrben?

Ezen a héten Horváth Péter, a Révai Miklós Gimnázium igazgatója válaszol. A pedagógus szeretett dolgai között egyrészt iskolájáról beszél, ahol tanult, érettségizett, és amelyet régóta irányít – de elsőként nem ezt említi.

„A folyók behálózzák az egész várost. Ez szépség és kikapcsolódási lehetőség egyben, amihez ráadásul nem kell messze utazni, hiszen majd mindenhonnan rövid sétával elérhető. A víz látványa akár tíz perc alatt képes átváltoztatni az embert" – magyarázza az igazgató, akinek nagyapja a Ráth Mátyás téren lakott, és rendszeresen vitte őt motorcsónakkal a Szúnyog-sziget felé, máig ható élményt hagyva rá.

„Szeretem a város méretét is. Mindenki más nagyságú településen érzi jól magát. Van, akinek a nyüzsgés kell, amit például Budapesten talál meg, van, aki egy kis falu nyugalmára vágyik. Nekem Győr a megfelelő. Húsz perc alatt el tudok jutni bárhová, sok embert ismerek és sokan ismernek" – mondja, hozzátéve, hogy furamód a negatívumok a pozitívumokhoz kötődnek.

Horváth Péter, a Révai Miklós Gimnázium igazgatója imádja a város folyóit, de nem érti, miért hiányzik a vízi élet Győrből. Fotó: Bertleff András
Horváth Péter, a Révai Miklós Gimnázium igazgatója imádja a város folyóit, de nem érti, miért hiányzik a vízi élet Győrből. Fotó: Bertleff András

„El kell ismernem, hogy bizonyos dolgokhoz kevesen élnek a városban, ezért jó lenne, ha néhány tízezerrel több lakója volna. Nem akarok senkit megbántani, de akkor bizonyára színvonalasabb, színesebb lenne a kulturális élet" – hoz fel egy szempontot Horváth Péter.

Az iskolaigazgatót ennél is jobban zavarja, hogy a folyókra az utóbbi időben majdnem mindig akadályként tekintenek.

„A vízi élet hiányzik, a csónakházak leépültek. Valaha sokan csónakáztak a folyókon, ma már erre szinte nem is emlékszünk.

Más városokban mesterséges tavakat hoznak létre, Győr pedig nem él fantasztikus adottságával."

Olvasóink írták

 • 3. fortuna54 2009. május 19. 17:45
  „Elemér,mikor jártál utoljára györben? Mit értesz pletykaváros alatt?”
 • 2. elemér 2009. május 18. 07:28
  „Igen ezt aláirom, meghogy Győr egy pletykaváros.”
 • 1. Truder 2009. május 16. 19:55
  „"A vízi élet hiányzik, a csónakházak leépültek. Valaha sokan csónakáztak a folyókon, ma már erre szinte nem is emlékszünk.

  Más városokban mesterséges tavakat hoznak létre, Győr pedig nem él fantasztikus adottságával."
  Ez pontosan így van...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendszerváltás Petruskával

Győr - A kommunista diktatúra bukásának huszadik évfordulóját idézi fel az a kétrészes balettest,… Tovább olvasom