Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Old timer találkozó Győrben – Érték az ócskavas mögött - galéria

Nosztalgiázó érdeklődők tucatjai látogattak ki szombaton az I. Nemzetközi Dunacenter Old timer Találkozóra, Győrbe, ahol a veterán autók és motorok látványát az osztrák traktorosok bevonulása színesítette. A rendezvény hagyományt teremthet a városban.

Veterán autók és motorbiciklik, illetve körülbelül ötvenéves – többnyire osztrák – traktorok lepték el a győri Dunacenter parkolójának egy részét, szombaton a több tucat érdeklődő és autóklub tag örömére, akik önfeledten idézték vissza kamasz, illetve gyermekkorukat az old timer járgányok fényképezése és nézegetése közben az I. Nemzetközi Duna Center Old timer Találkozón.

– Alig várom, hogy mindent részletesen végignézhessek, nagyon készültem erre a napra. A traktorok azért is különlegesek, mert ezek már az én életemben is működtek, számomra nem olyan öregek. Éppen ezért rengeteg emléket idéznek fel bennem. Érdekesek az osztrák járgányok, mert ezeket a földrajzi távolság miatt nem igazán láthattam – osztotta meg portálunkkal gondolatait Károlyi Gyula, akinek nagyon tetszett, hogy a fiatal szülők a volán mögé ültették kisgyerekeiket.

Old Timer találkozó Győrben. Fotók: Fazekas Barnabás

Hagyományt teremthetnek a találkozóval?

– Kezdeményezésünk onnan ered, hogy a Dunacentert irányító vállalkozás burgenlandi menedzsere, Peter Falb, fanatikus old timer-gyűjtő, aki szereti bemutatni kerekes tulajdonait. Szervezete és a Győri Automobil és Motor Club Veterán Jármű Egyesület jóvoltából ma körülbelül hetven járművet mutathatunk be az érdeklődőknek – avatta be a részletekbe a kisalfold.hu-t Farkas Zsuzsanna, a Dunacenter marketing igazgatója, aki hozzátette, céljuk, hogy a rendezvénnyel felhívják magukra a figyelmet, és plusz kikapcsolódási lehetőséget nyújtsanak vásárlóiknak.

A veterán járgányok szerelmesei valószínűleg jövőre is összejöhetnek Győrben, ugyanis Peter Falb, akinek szavait magyarul is tolmácsolták, megnyitóbeszédében kiemelte, az eseménnyel szeretne hagyományt teremteni a városában, amely ilyen nagy szeretettel, illetve kellemes hangulattal fogadta.

Old Timer találkozó Győrben. Fotók: Fazekas Barnabás

˝Megláttam rozsdái alatt a gyönyörűséget˝

Az autókban látható hagyományos bólogatós kutyák, eredeti Kis Vakondos kiegészítők, emblémák, és veterán elsősegélydobozok még hitelesebbé tették az öreg négykerekűeket, ám látványukért szinte közelharcot kellett vívni, hiszen legtöbben nem elégedtek meg a kasznik nézegetésével.

– A lényeg belül dübörög, a műszerfalak felülmúlhatatlanok – állították többen is.

A találkozó legidősebb járgánya, az 1928-as évjáratú NSU 501T motorbicikli mellett felsorakoztak a hatvanas évek osztrák traktorai is, akik között egy magyar rendszámúra is akadtunk.

– Ócskavas áron vásároltam meg a traktorom, amelynek teljes felújítása 9 hónapig tartott, értéke pedig mára a sokszorosát éri. Nagyapámmal a mezőgazdasági munkából tartjuk fenn a családot, ezért is áll hozzám közel ez a jármű. Hatéves koromban ültem először traktoron, azóta lélekben sosem szálltam le róla. Nagyon büszke vagyok arra, hogy most itt bemutathatom a munkám, ami ennyi embernek tetszik. A korosztályom nem érti, miért fektetek ebbe a hobbiba ennyi energiát, nekem ez szórakozás – mesélte a huszonkét éves tulajdonos, Nyusa Ferenc, aki azt is elárulta, hogy a felújítás csínját-bínját nagypapájától leste el.

Galéria!

Mezőgazdasági gépeken kívül nagy élményt jelentettek a közönségnek az exkluzív, csillogó karosszériájú négykerekűek is, amelyek többségéről rossz állapotuk miatt eredeti tulajdonosuk már évtizedekkel ezelőtt lemondott.

– Elmondhatatlan élmény egy old timer kabriót vezetni. Ez az autó ráadásul egy amerikai erdőben rohadt, én mégis megláttam rozsdái alatt a gyönyörűséget, és két év kemény munkával rendbe is tettem az autót, amelyet most a feleségem használ hétvégenként – árulta el veterán autója, az 1960-as évjáratú, Austin Healey Sprite történetéről érdeklődésünkre Ihász Zsolt.

Olvasóink írták

 • 6. Yoav-Ben-Meir 2011. június 30. 05:09
  „Szuper a Sport-Welorex Cabriolet!!!!
  vajon hol lehetne venni egyet??”
 • 5. elihu 2011. június 27. 12:50
  „Egyet értek az elöttem hozzászólókkal. Egyrészt a kutya nem hallott róla, másrészt a kutyát nem érdekel ennyi traktor. Látszik hogy a fotós sem tős gyökeres városi. A veterán motorok jobban érdekeltek volna.”
 • 4. tati 2011. június 27. 10:06
  „kösz hogy időben megtudtuk.....
  de el kellene dönteni,hogy az olvasó van az újságért,vagy az újság az olvasóért.
  mondjuk én már eldöntöttem évekkel ezelőtt,ezért nem fizetem elő.”
 • 3. Láng_Vince 2011. június 26. 14:23
  „Esetleg erről nem kellett volna korábban is írni, hogy lesz??? Alekosz legkisebb fingása kiemelt hír de egy ilyesmi rendezvényről szó sincs!!!!!! Szégyen!”
 • 2. latakacs 2011. június 25. 22:19
  „Az érzékhez nem tudok hozzá szólni, de mi a fenének kellett egy traktorról vagy akár a többiről is 10 képet feltenni?”
 • 1. Vanderer 2011. június 25. 18:03
  „Igényes a fotó válogatás.Kis érzék sincs hozzá?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szupercella Enese közelében - Nézze meg videón!

Csütörtökön az esti órákban rögzítette az autó kamerája a szupercellát Enese közelében. Fantasztikus… Tovább olvasom