Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Nyulakra és teknősökre ülhetnek a gyerekek Győrben - fotó

A belvárosi gyorsétterem udvarán egy győri kötődésű amatőr szobrászművész munkáit csütörtökön leplezték le.
„Újabb játékos látványosság a város több pontján" címmel tartott csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót Dr. Somogyi Tivadar győri alpolgármester. A belvárosi gyorsétterem udvarán egy győri kötődésű amatőr szobrászművész munkáit az átadás előtt gondosan letakarták. Az ünnepélyes leleplezés után kiderült, nyulakra és egy teknősre ülhetnek mostantól itt a gyerekek.
 
Fotók„Akármennyire korszerűek, a játszótereket fejleszteni kell, még pedig úgy, hogy figyelni kell, mit szeretnek a gyerekek. Egy éves kor után elkezdenek mászni öt éves korukig. Azon gondolkodtam, mit lehetne tenni, hogy ezt a mászást kielégítsük" – mondta az alpolgármester, jelezvén, hogy külföldön látott hasonlót.

„Nagyon megtetszett, konzultáltam, hogy meg tudjuk–e Győrben is csinálni. S akkor jött, hogy ne csak nyúl legyen, legyen teknős is. Olyan állatot kellett faragni, amiből nem áll ki bökő, csúszkálni nem tud rajta a gyerek, de ha lepottyanik, akkor sem történik semmi. A Győr-Szollal megbeszéltük, hogy alá gumis dolgot teszünk, így most a választott kerületembe, ide, a Damjanich utcában és a Batthyány térre kerülnek ilyen játékok."

A sajtótájékoztatón az is kiderült, a szobrász a teknősnél a galapagosi óriásteknős formáját próbálja követni.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt a 13 éves Bence Győrből - Felismeri?

Eltűnt a 13 éves Bence Győrből - Felismeri?
A fiú körülbelül 162 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid barna hajú, szeme színe kék. Tovább olvasom