Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Nyugdíjas tüzérek találkoztak

Győr - A légvédelmi rakéta és tüzér fegyvernem nyugállományú tisztjei és tiszthelyettesei találkoztak a napokban Győrben, a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezrednél. A nemzedékek közötti jó kapcsolattartás bizonyítéka, hogy a 18. találkozón a jelenlegi aktív katonák is szép számmal vettek részt.
A hagyományoknak megfelelően a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred rendezte a légvédelmi rakéta és tüzér fegyvernem nyugállományú tisztjeinek és tiszthelyetteseinek évi találkozóját. A rendezvényre az ország minden pontjáról érkeztek vendégek. A nemzedékek közötti jó kapcsolattartás bizonyítéka, hogy a jelenlegi aktív állomány is szép számmal képviseltette magát.

A házigazdák nevében Varga László dandártábornok, ezredparancsnok köszöntötte a vendégeket.

A nyugállományú tüzérek a kiállított technika előtt készítettek emlékképet.Fotó: Andor Tamás
A nyugállományú tüzérek a kiállított technika előtt készítettek emlékképet.Fotó: Andor Tamás


– Az idős embereket – élettapasztalatuknak, megszerzett életbölcsességüknek köszönhetően – minden társadalomban nagy megbecsülés övezi. Különösen kijár ez a mostani katona nyugdíjas nemzedéknek. Ők azok, akik felkészítettek bennünket a katonai életre, személyes példájukon keresztül mutatták meg nekünk, hogy miként kell ezt a hivatást jól végezni – hangsúlyozta üdvözlőbeszé-
dében a tábornok.

A beszédet követően Tömböl László altábornagy, az Össz-
haderőnemi Parancsnokság parancsnoka az elmúlt egy év jelentősebb történéseiről tájékoztatta a jelenlévőket, majd kötetlen beszélgetésen válaszolt a felmerült kérdésekre. A Magyar Honvédség Művészegyütte-
sének műsora után a kiállított technikai eszközöket tekinthették meg az érdeklődök. Az esti program jó hangulatú, anekdotákkal színesített vacsorával zárult.

Olvasóink írták

 • 2. Katona fiam emléke! 2008. augusztus 02. 00:19
  „Már régen volt 1994, amikor fiam leszerelt ettől a szép
  hangzású elnevezésű ezredtől. Még most is felfigyelek, ha
  róluk hallok. Kemény idő volt, túlélte, de ...? Fegyelmezett volt,
  mégis került más miatt elkerülhetetlen helyzetbe. Gyakran elgondolkodom ezen és sajnálom, hogy akkor még nem lehetett - csak egyeseknek - megúszni a néha kínző, értelmetlen " sokszor megalázó " feladatokat" és nem a saját hibáikból.”
 • 1. Kun József 2008. július 31. 10:49
  „Már jó ideje érdeklődéssel figyelem azokat az írásokat, amelyekben a győri katonai szervezetről van szó. Tetszik, és igénylem is a szervezetről és annak állományáról szóló híreket, de van valami, ami zavar. Ezzel kapcsolatos a kérdésem: hogyan kell helyesen írni a szervezet nevét? MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, vagy 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred? Tulajdonnévről van szó, tehát sok választás az írásmóddal kapcsolatban nincs. Mégis, többféleképpen található meg a név írása a különböző cikkekben. A szavak helyes írása talán még a tartami érthetőségnél, a cikk stilusától, annak mondanivalójától is fontosabb. Főleg, ha tulajdonnévrő van szó. Kérem a helyesírásért felelősöket, hogy ha van idejük írják meg nekem, hogy akkor hogyan is kell helyesen írni a katonai szervezet nevét. (Egyébként) Közlöm, hogy a napilap előfizetője vagyok, mert az előzőtöl eltekintve (ami egyébként lehet csak számomra fontos) nagyon tetszik mindaz amiről, és ahogyan olvashatok az újságban.

  További szép napot kívánok!

  Üdvözlettel: Kun József”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kekszgyár útja az ipari parkba vezet?

Győr - A Győri Keksz Kft.-nek három hónapra szóló opciós (elővásárlási) jogot adott a győri… Tovább olvasom