Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Nyolcvanháromezren az Árkád-nyitáson

Ha nem is rögtön a kapunyitáskor, de nem sokkal később dugig megtelt a pénteken megnyílt győri Árkád.
Több üzletnél sorba kellett állni a bejutáshoz. Körülbelül ezren várták a három bejárat előtti kordon mögött reggel 8-kor, hogy kinyíljanak a kapuk, s birtokba vehessék az ország legnagyobb vidéki bevásárlóközpontját; volt, aki a hófúvás ellenére már egy órával korábban a kapu előtt várakozott.

A nyitásra érkezők nagy része iskolás volt, akik az őszi szünetüket töltötték, néhány órával később pedig, miután a gyermekeivel érkező Borkai Zsolt győri polgármester átvágta a nemzetiszínű szalagot, teljesen megtelt a 35 ezer négyzetméter eladóterű Árkád. A híresztelésekkel ellentétben minden üzlet elkészült időre, igaz, volt, ahol a nyitás előtt húsz perccel került fel a reklámtábla a bejárat fölé, s egy-két helyen még kábelkötegek emlékeztetnek az elmúlt napok rohamtempójára. A bérlők számítottak a hatalmas tömegre, minden üzletben teljes létszámmal dolgoztak. Volt, ahol – köszönhetően a napokkal korábban beharangozott hatalmas akcióknak – már a nyitás után húsz perccel sorba kellett állni. A helyzet később csak fokozódott: délután kettőkor több üzlet előtt állt a sor, az ötezer forintos porszívók és négyezres túracipők mágnesként vonzották a népet, de szinte minden üzletben volt valamilyen akció.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK >>

Megnyitotta kapuit az Árkád (2006-11-03) >>
Végső visszaszámlálás az Árkádban (2006-11-02) >>
Milyen lesz a győri Árkád? (2006-04-08) >>
Finisben az Árkád építése (2006-10-16) >>
A Strabagé az Árkád építése is (2005-01-17) >>
Az Árkád füzeteket, a Kika bútorokat ad (2006-04-24) >>
Az Árkád lesz a legnagyobb (2005-09-06) >>
Egy év múlva nyit az Árkád (2005-11-09) >>
Feketemunkások az Árkád építésén (2006-03-16) >>

– Azt kaptam, amit vártam. Néhány cikk, amit előre meghirdettek, valóban nagyon olcsó, a többinek pedig „piaci", de elfogadható ára van. Ami igazán hiányzott már, az az itt látható választék, különösen ami a ruhákat illeti. Egyedül a hatalmas tömeggel nem vagyok kibékülve... – mondta a győri Szigeti Edvárd, akit bevásárlótáskákkal megrakodva csíptünk el az egyik üzlet előtt. A fiatal tanító most először Győrben is tudott venni kabátot, nadrágot, cipőt, eddig ugyanis a fővárosi vagy ausztriai bevásárlóközpontokban bonyolította a nagyobb vásárlásokat.
Akárcsak a mosonmagyaróvári Horváth Zoltán, aki feleségével elsősorban három és fél éves kislányuk ruhatárát érkezett felfrissíteni.

– Boglárkának eddig többnyire Ausztriában kaptunk minőségi ruhákat elérhető áron, s örömmel látom, hogy az az üzletlánc, amelynél kint vásároltunk, a győri Árkádban is üzletet nyitott. Igaz, az árakról, a választékról még nem tudok nyilatkozni, eddig csak pénzt váltani volt időnk – mondta a felszolgálóként dolgozó férfi, aki (szerencséjére) szabadnapos volt, így még a délutáni tumultus előtt érkezett a bevásárlóközpontba.

Volt, aki délelőtt sem úszta meg a sorban állást, Stipkovits Zoltán például percekig várt, hogy bejusson az emeleti sportáruházba.
– Rögtön ide jöttem, hogy jusson még a kinézett sportcipőből, a többi üzletet majd megnézem később, a családommal. A minőséget hiányoltam eddig a győri üzletekből, az Árkád remélhetőleg pótolja a hiányt – mondta a férfi.

A bejáratokhoz állított hoszteszeknek köszönhetően, akik folyamatosan számolták az érkezőket, estére kiderült, hogy tegnap 83 ezren látogattak el a frissen megnyílt Árkádba. A center vezetése karácsonyig folyamatos akciókat, s hasonló tömeget ígér.


SMS
„ Írják meg, kérem, hol található az Árkád üzletközpont. Hogy aki nem ismerős Győrben, az is megtalálja."
Az Árkádot a Budapest felől érkezők a régi 1-es főútról lekanyarodva, a Budai úton, a Sopron és Mosonmagyaróvár felől a városba érők pedig a Szent István úton közelíthetik meg. A Szigetköz felől autózók Győrbe beérve, a Szent István út vonalában, közvetlenül a körgeometriás csomópont mellett hajthatnak be a parkolóba. Az Árkád melletti – a Budai út felől megközelíthető – parkolóban 740, a tetőparkolóban pedig 410 autó számára van hely.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Picasso-ügy: sértettek jelentkezését várják

A rendőrség hamarosan lezárja a nyomozást az évtized valószínűleg legnagyobb megyei Tovább olvasom