Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Nyolcszáz friss diplomás Győrben

A Széchenyi István Egyetem téli záróvizsga időszakának befejezéséig a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon és a három műszaki karon 776 abszolutóriumot szerzett hallgató teljesítette a diploma adás minden követelményét, s a szombaton tartott ünnepi eseményeken a diploma átvételével fejezte be széchenyis egyetemi tanulmányait.
Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa, a Parlament Kulturális Bizottságának tagja ünnepi beszédében elmondta: az Egyetem elért eredményei, töretlen fejlődése mind a képzés területén, mind infrastrukturális téren kiemelkedőek, amelyek büszkeséggel töltenek el minden győri embert. Az intézmény képzéseinek naprakészsége és a kiadott diplomák munkaerő-piaci elfogadottsága biztosíték arra, hogy az itt végzett hallgatók döntő többségükben a tanult szakmájukban helyezkedhetnek el.

Dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja a 246 friss közgazdászt köszöntötte: - Intézményünk és karunk megkülönböztető képessége mindig a megújulás, a változásokra való nyitottság volt és marad. Egyetemünk tovább épül, az idén elkezdődnek a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) új beruházásai is. A FIEK Menedzsment campusának egyik elemeként a kar a vezetői továbbképzés csúcsát jelentő MBA programot viszi tovább. A dékán Weöres Sándor szavaival motiválta az életút, a karrier sikeres megvalósítására a végzetteket: Egyetlen ismeret van, alattad a föld, fölötted az ég és benned a létra. Kooperálj még akkor is, ha versengő világban élsz! A campus építkezéseinek toronydarui szimbólumai a dékán szerint annak az állandó közös együttgondolkodásnak, amely a várost és az egyetemet összekötik.

A három műszaki kar 530 frissdiplomását dr. Hanula Barna, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar dékánja köszöntötte.

- Munkájuk során egyre többen fogják felismerni, hogy azok a bonyolult dolgok, amiket tanítottunk, valójában egyszerűsítések. Egyszerűsítések, amelyek arra szolgálnak, hogy tényleg bonyolult dolgokat egyszerűvé és kezelhetővé tegyünk, és egyre könnyebben oldjunk meg problémákat." A dékán szerint egy szép napon talán sokan úgy látják majd a világot, mint az a Colette nevű francia újságírónő, aki idősebb korában egyszer csak ráeszmélt valamire, és azt mondta: Isteni életem volt, csak kár, hogy ezt eddig nem tudtam! - Ha meg akarják állni a helyüket az életben, akkor a tanulást ugyanúgy folytatniuk kell, mint eddig, csak a vizsgák lesznek keményebbek. Nem avul el viszont a mérnöki gondolkodásmód, a műszaki érzék és a szakma szeretete – hívta fel a végzettek figyelmét az értékek tiszteletére a dékán. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keleti elkerülő - Ötszörös áron vették meg a szántókat

Bár az érintettek nem beszéltek róla, kiderült, hogy akár a piaci ár ötszörösét, tízmillió forintot… Tovább olvasom