Kisalföld logö

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 19°C | 28°C Még több cikk.

Nyakláncokat tépett le, fülbevalókat tépett ki a fülekből egy rabló Győrben

Kilenc bűncselekmény elkövetésével vádolják a férfit.
Kilenc bűncselekmény elkövetésével vádolja a Győri Járási Ügyészség azt a férfit, aki 2017 őszén nyolc sértettről tépett le különféle aranyékszereket Győr utcáin. Az ékszereket értékesítő élettársával szemben bűnpártolás a vád.

A férfi öt esetben vitt el aranynyakláncokat úgy, hogy az utcán álló sértett mögé lépve hátulról letépte az ékszert a sértett nyakáról, majd elfutott. Három esetben viszont a fülbevalókat tépte ki a sértettek füléből.

Az ékszereket a sértett 23 éves élettársa adta el különböző zálogházaknak és ékszerüzleteknek úgy, hogy tudott azok bűnös eredetéről.

A letartóztatás hatálya alatt álló elkövetőt az ügyészség három rendbeli rablás bűntettével és öt rendbeli – a nyakláncok értékéhez igazodó minősítésű – lopás bűncselekmény elkövetésével vádolja. Emellett a vádirat egy rendbeli kábítószer birtoklásának vétségét is tartalmazza, mivel a férfi – elfogását megelőzően – kábítószert fogyasztott.

Különös visszaesőként 18 év szabadságvesztés szabható ki a férfival szemben. Az élettársa terhére rótt bűnpártolás bűntettének büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei gyermek és ifjúsági horgászvetélkedő

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége május 11-én rendezte meg a Megyei… Tovább olvasom