Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Nézzük meg, hol szavazhatunk!

Győr - Százezernél többen adhatják le voksukat Győrött a vasárnapi népszavazáson. Érdemes megnézni az értesítőn, hol szavazhatunk, mert néhány választókör helye megváltozott a szokotthoz képest.
A pénteki városházi sajtótájékoztatón dr. Horváth Klára aljegyző a vasárnapi népszavazás néhány technikai részletét ismertette. Győrött a névjegyzékben a január 31-i, utolsó összesítésben 103.095 választópolgár szerepelt. Ez a szám például elköltözések vagy egyebek miatt kicsit módosulhat, végleges adat szombaton délután lesz.

A megyeszékhelyen 46 épületben összesen 113 szavazókör működik majd, ezekben összesen 680-an dolgoznak. A városházán, illetve az okmányirodán ötvenen végzik a technikai munkát (a szavazólapok összegyűjtése, ellenőrzése, számítógépes feldolgozása).

Ajánlatos megnézni a kapott értesítőn, hogy hol szavazhatunk, a legutóbbi választások óta ugyanis, főként praktikussági okokból, néhány választókör helye megváltozott. Például az 56-os választókör új helye a Szent Anna Otthon, ahová az ott élők is könnyen menni tudnak, nem kell mozgóurnát igényelniük. A városháza épülete helyett a Révai-gimnáziumban lesz a 7-es és 8-as szavazókör, ahová a Honvéd liget és a Jókai utca felől (itt akadálymentesen) lehet bemenni. A Buda utcai illetékhivatal helyett az Útkezelő Szervezet Eszperantó utcai épületében szavazhatnak a 16-os és 17-es körzetbe tartozók, ide szintén akadálymentesen lehet bejutni. A vízmű épülete helyett a Márvány u. 4. szám alatti iskolaépületbe helyezték át a 75-ös és 78-as szavazókört. A Kálóczy téri otthonban maradtak a szavazókörök, csak az épületen belül jelöltek ki más helyiséget. Az itteni 82-es szavazókör a Rónay Jácint utca felől is megközelíthető lesz.

Fontos tudnivaló, hogy a korábbitól eltérően csak a 7-es szavazókörben (a Révai-gimnáziumban) adhatják le voksukat azok, akik igazolással máshonnan jönnek. Korábban az ideiglenes lakóhelyükhöz legközelebbi szavazóhelyiségben szavazhattak.

A szavazás napján a szavazatszámláló bizottságok már senkit nem vehetnek névjegyzékbe. Változás az is, hogy mozgóurnát csak írásos bejelentéssel lehet kérni, azt viszont meg lehet tenni a szavazás napján is a szavazókörökben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víznyelőket pucoltak, Kolompárként számláztak

Győr - Egyre kifinomultabb módszerekkel próbálkoznak a csalók, hogy pénzhez jussanak. A napokban… Tovább olvasom