Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Nézze meg, hogyan játszik hangszerén a tehetséges, győri fagottos fiatal! - Videó

Nézze meg, hogyan játszik hangszerén a tehetséges, győri fagottos fiatal! - Videó
Szücs Borbála sorra szerzi sikereit az országos fagottversenyeken. A 11. osztályos diák most videóban mesél megmérettetéseiről, álmairól. Közben hallgassa meg, milyen szépen játszik hangszerén!
Szücs Borbála nyáron lesz 18 éves. Bár a pályaválasztásig még van egy kis ideje, már magabiztosan tudja milyen úton szeretne továbbhaladni: zenét fog tanulni, hiszen főállásban is ezzel szeretne foglalkozni a jövőben. "Nagy álmom, hogy filmzenét játsszak".
Tanárával, Somfainé Kovács Eszterrel. Fotók: Cseh Róbert
Tanárával, Somfainé Kovács Eszterrel. Fotók: Cseh Róbert
A Liszt Ferenc Zeneiskola növendéke arról mesélt, hogy a zene már gyermekkora óta szerves része az életének. Bár szülei nem foglalkozásszerűen, de gyakran zenélnek templomban, így többek között ők állítottak példát elé.
 
"A legelején a hegedű érdekelt, de amikor megmutatták a fagottot, rögtön tudtam, mit akarok."
Érdekesség, hogy országos fagottversenyt háromévente rendeznek (éppen ezért is nagy szó a szép helyezés).

Legutóbb 2018. decemberében volt az országos döntő Sopronban - ekkor, és a két évvel azelőtti továbbképzősök országos megmérettetésén is első helyezést ért el a fiatal, aporos diák.
 
"Igazán emlékezetes marad ez a szereplés, hiszen előtte egy hónappal műtöttek keresztszalag-szakadással, így nem tudtam állva (a megszokott módon) zenélni, hanem ülve kellett játszanom. Egy kicsit a levegővétel is nehezebb volt."
 
Zongorakíséret: Siska Ádám (a billentyűs tanszak tanára, a zeneiskola volt növendéke)

A decemberi döntőn két másik Liszt Ferenc Zeneiskolás fagottos is szépen szerepelt: Csuppely Jana Jázmin második helyezést ért el; Horváth Réka Sára szintén döntős volt.

Szakács Erika igazgató egy olyan szereplést is felidézett, ami igazán motiváló erővel hat a növendékekre.
 
Blazovicsné Varga Marianna, a Győri Tankerületi Központ igazgatójának kezdeményezésére minden évben szerveznek egy közös fellépést a szép helyezéseket elért tanulókkal és a Győri Filharmonikus Zenekarral. Bori is részt vett már egy ilyen koncerten.
Szücs Borbálát Somfainé Kovács Eszter tanítja, aki éppen 10 éve dolgozik a zeneiskolában. "Ekkor kezdett Bori is, 10 éve tanítom, az első évben szolfézzsal, a másodikban furulyázással foglalkoztunk, majd utána következett a fagott. Szinte már az elején elkezdett versenyezni, nagyon büszke vagyok rá. Összesen négyszer jutott be az országos verseny döntőjébe, és utóbbi két alkalommal első helyezett lett."
Tanár és diák - mindketten éppen 10 éve érkeztek a Liszt Ferenc Zeneiskolába.
Tanár és diák - mindketten éppen 10 éve érkeztek a Liszt Ferenc Zeneiskolába.
Somfainé Kovács Eszter úgy látja, a zene nagyon sokoldalú segítséget nyújt a gyerekeknek: "nagyon szép végigkövetni, ahogy a zene által fejlődik a személyiségük".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horrorbaleset Mezőörsnél - Nagy Ádám családja kapta a szeretetforintokat

Horrorbaleset Mezőörsnél - Nagy Ádám családja kapta a szeretetforintokat
Nagy Ádám pénteken lett volna 26 éves. Ő az egyik ártatlan áldozata annak a szörnyű balesetnek, ahol… Tovább olvasom