Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Nem úszta meg a bűnöző

Győr - Nem véletlenül menekült a Rába folyóba az az autófeltörő, akit egy szolgálat után hazatartó rendőr húzott ki a vízből a napokban.

A férfi ellen négy elfogatóparancs volt érvényben, így egyből a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Győrben, a Petőfi híd alatti parkolóban gyakorolta hivatását egy autófeltörő a napokban, ám a járgány gazdája észrevette őt és értesítette a rendőrséget. A járőrök gyorsan a helyszínre értek, régi ˝ismerősük˝, B. Róbert látva őket, nem tudott másfelé menekülni, mint a Rába felé. A férfi beugrott a folyóba s a Radó-sziget felé vitte a víz...

A Radó-szigettel szemben: Itt húzta partra a körözött autófeltörőt Kóczán Gábor hadnagy és Bán Tamás törzsőrmester. Fotó: Krizsán Csaba
A Radó-szigettel szemben: Itt húzta partra a körözött autófeltörőt Kóczán Gábor hadnagy és Bán Tamás törzsőrmester. Fotó: Krizsán Csaba


B. Róbert, az autófeltörés közben tetten ért férfi az újvárosi oldal felé próbált úszni.

Szolgálat után hazafelé tartva hajtott át autójával az úton Kóczán Gábor hadnagy és kollégája, Bán Tamás törzsőrmester. Látva a villogó járőrautót, a szaladgáló embereket, megálltak és megnézték, mi történt.

– Láttuk, hogy a Rábában úszik egy alak, a kollégám felismerte, hogy ki az illető, akiről tudtuk, hogy körözik. Láttuk, hogy közelít az újvárosi oldal felé, ezért átszaladtunk a hídon és lefutottunk a partra – idézte fel a történteket Kóczán Gábor.

– Már majdnem elérte a partot, de meglátott bennünket – vette át a szót Bán Tamás –, és nem jött ki a vízből. Rászóltunk, hogy jöjjön ki, kár próbálkoznia. Mivel akkor sem jött, Gábor ruhástól belement a vízbe és odaúszott hozzá.

A hadnagy a vízben is győzködte B. Róbertet, hogy nyújtsa ki a kezét a parton lévő törzsőrmesternek, mert úgysem tud már elmenekülni. Végül sikerült kihúzni-kitolni a vízből a férfit.

– Amíg a járőrök odaértek, Tamás stabilan rögzítette a férfit a parton. Azonnal a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, letölteni a korábban kiszabott büntetését. Ugyanis négy hatóság is körözte őt, s nem a kisebb súlyú bűncselekmény, az autófeltörés miatt futott el és ugrott a Rábába.

Tudta, ha elfogják, a körözések alapján be kell vonulnia – magyarázta Kóczán Gábor.

Olvasóink írták

 • 10. mageha 2009. szeptember 24. 18:08
  „elismerésem a rendőröknek!”
 • 9. GD 2009. szeptember 24. 00:45
  „Gratulálok a 2 rendőrnek. Azért sok autótulajdonos nem hullajtott volna krokodilkönnyeket,ha ezt a "szakembert" elnyeli a Rába.... Ha kiszabadul x idő múlva ott fogja folytatni,ahol abbahagyta.”
 • 8. jirzi1 2009. szeptember 23. 21:34
  „Éljenek a pékek Hajrá kemencehőmérsékletértekezők”
 • 7. éaa 2009. szeptember 23. 18:25
  „Jó fogás volt! Gratulálok a két rendőrnek! Maradjanak vízközelben, vannak ott nagyobb halak is!”
 • 6. fióka 2009. szeptember 23. 16:21
  „Azért el kell ismerni volt bennük spiritusz.”
 • 5. db 2009. szeptember 23. 14:05
  „2. kackac

  Nem tudom mi a szakmád, ha teszem fel pék vagy, akkor inkább a búbos kemence megfelelő hőmérsékletéről értekezzél, mert amihez hozzászóltál fogalmad sincs.”
 • 4. a.h.a. 2009. szeptember 23. 13:32
  „Örüljünk annak ha valahol legalább sikerrel járnak.
  Ha nem kapták volna el őket akkor meg az lenne a probléma.”
 • 3. juhit 2009. szeptember 23. 13:01
  „kackac!
  Ne cinkeld már a rendőröket. Képzeld el, hogy Te vagy a yard, és beugrik a folyóba az illető. Utánaugrasz a vízbe és követed? Mert az elég nagy dőreség, ugyanis ő már rég kimászott a másik parton és elfutott, mire Te a közepén tartasz még csak... :) Ezért hívnak erősítést. Aztán az h két szolgálaton kívüli rendőr véletlenül arra járt és előbb ért oda mint a szolgálatosok, az meg csak szerencse. De ha nem lettek volna ott, akkor is bekerítették volna az illetőt. Nem egy nagy város Győr, nem olyan egyszerű elbújni. Főleg, hogy biztosan feltűnő lett volna egy csuronvizes férfi szeptember végén a városban, nem? :)”
 • 2. kackac 2009. szeptember 23. 11:45
  „Szóval a tulaj érte tetten a tolvajt.
  A szolgálatban kihívott rendőrök nem tudták elfogni, tőlük elmenekült.
  Két szolgálaton kívüli rendőr kapta el, akik véletlenül jártak arra.
  Gondolom a jelentésben és a statisztikákban is így lesz:)
  Bizonyára az ennél bonyolultabb ügyek megoldására koncentrálnak derék szolgálóink és védőink.
  kackac”
 • 1. dominiim 2009. szeptember 23. 10:26
  „Minden elismerés az elfogást végzők részére ! A parkolót viszont jó lenne biztonságossabá tenni, akár kamerás
  megfigyelessél is!

  Andre”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárok nagy áron: falunapi vigasságok

A megyei települések legtöbbjén egy-egy sztárvendéggel igyekeznek a szervezők vonzóbbá tenni például a falunapok programját. Tovább olvasom