Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Nem kértek védelmet a képviselők

Győr-Moson-Sopron - Egyetlen megyei politikus sem kért rendőri védelmet a több parlamenti képviselő elleni múlt heti támadássorozat után. Van azonban, aki bevallja, fél.
Bencze József országos rendőrfőkapitány szombaton jelentette be, hogy az országgyűlési képviselők biztonsága érdekében a rendőrség valamennyi képviselőt megkeresi, és amennyiben valaki veszélyeztetettnek érzi magát, felajánlja a védelmet számára. Ezt annak kapcsán mondta, hogy csütörtök éjszaka Molotov-koktélokat dobtak öt szocialista képviselő házára, illetve lakására, továbbá egyes politikusoknak ismeretlen port tartalmazó borítékot küldtek.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy Győr-Moson-Sopronban a parlamenti képviselők egyike sem kért rendőri védelmet.

Lapunk két érintettet is megkérdezett érzéseikről. Balogh József volt győri polgármester, szocialista honatya elmondta: abból indul ki, hogy rosszindulatú emberek mindig is voltak, és ők az elenyésző kisebbséget alkotják. Ő éppen ezért nem érzi magát fenyegetve, nem is fél, így rendőri védelmet sem kért. „Bízom a józan észben" – fogalmazott a politikus, megjegyezve, hogy tapasztalatai szerint a frakció nőtagjai ijedtek meg jobban.

Ezt támaszthatja alá a mosonmagyaróvári Tóth Tiborné is, aki kérdésünkre bevallotta: komolyan veszélyeztetve érzi magát. Kifejtette: az egészségbiztosítási törvényről hat alkalomból álló párbeszédsorozatot folytatott televíziókban, lakossági fórumokon, igyekezett tájékoztatni az állampolgárokat. Mosonmagyaróváron azonban – mondta – van egy szélsőséges csoport, amely az egyik fórumon is kulturálatlanul viselkedett, „blokkolva" a jelenlévőket. „Bennem is van félelem: nem erkölcsi, mert minden döntésemet vállalom, hanem fizikai" – hangsúlyozta Tóth Tiborné, hozzátéve: azért nem kért rendőri védelmet, mert ezt a veszélyt egyelőre nem érzi annyira közelinek. Megjegyezte azt is, hogy igazi demokratikus társadalomban ilyen, parlamenti képviselők elleni támadások nem fordulnak elő.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. február 14. 10:58
    „Szerintem is felesleges a rendőri védelem. Hisz, ha elfognák az "ilyeszgetőket" és bíróság elé kerülnének lehet, ugyan annyit kapnának, mintdha rendes embereket fenyegetnének. Az, hogy egy demokratikus társadalomban nem fordulna elő ilyen esemény ezzel egyet lehet érteni, hisz itt csupán egy banánköztársaság van! A helyben járás, sőt a visszafelé fejlődés a jellemző e vezetés mikéntjére! nem véletlenűl cserélgetik a veztőket úgy mint a vezérük a használt gatyáját! Mivel csak olyanok is!Presze hiába válogat ott, ha a minőség sosem éri el a kívánt szintet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

425 milliónyi adót csaltak az autóimportőrök

Győr–Budapest - Több mint 425 millió forint értékű adócsalással gyanúsítják a vámnyomozók az… Tovább olvasom