Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotók

Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotók
Nem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.
Tavaly nyáron írtuk, hogy a Bácsai út 2/a. szám alatti társasház lakói szabadulnának a "berlini faltól" Révfaluban. Bár a betonmonstrum ügyében nem sikerült egyről a kettőre lépni azóta sem, a falat övező zöldterület egyre szépült az utóbbi hónapokban. A ház előtti részeket gondozzák, gyomlálták a gazt. Több fát ültettek, virágzó bokrokat telepítettek. A lakók örömébe azonban üröm vegyül. Már két friss ültetésű kis fát és több bokrot elloptak innen.
Az öt frissen ültetett kis fa közül már csak három maradt a Bácsai úton.
Az öt frissen ültetett kis fa közül már csak három maradt a Bácsai úton.
Egy- és kétnyári virágoktól a tiszafákig

"Győrben nem jellemző az új ültetésű fák lopása. Ha valahol ezt észlelik a lakók, kérjük, jelezzék felénk és pótoljuk a növényeket" - kezdte Ozsvárt Tamás. (A fák pótlása a Győr-Szol ültette fákra vonatkozik.)

"Arra volt többször példa, hogy tönkretettek fákat vagy kivágták azokat. Cserjék, egy- és kétnyári virágok is áldozatul esnek lopásnak vagy károkozásnak. Két éve a város több pontjára ültettünk babérmeggy-cserjéket (Bem tér, Csaba utca), melyek egy részét ellopták. Hasonló történt négy éve, amikor a Sissi parkban ültetett oszlopos tiszafákból vittek el kettőt. A cserjelopás sem jelentős mennyiségű, de előfordult már. Főként a díszesebb, formájával is díszítő örökzöldek a kapósak" – folytatta a Győr-Szol kommunikációs menedzsere.

A leggyakrabban az egy- és kétnyári virágokat tulajdonítják el a városban, ültetés után mindig eltűnik jó pár a belvárosi ágyásokból. "Már számolunk ezzel, hogy mihamarabb pótoljuk a hiányt" - tette hozzá Ozsvárt Tamás.
A bokrok közül is több eltűnt. Fotók: Tudósító
A bokrok közül is több eltűnt Révfaluban. Fotók: Tudósító
Eredménytelenül

Volt olyan magas kárértékű növénylopás, mely után feljelentést tett a Győr-Szol? – kérdeztük. "7-8 éve kezdeményeztünk hatósági eljárást növénylopások és rongálások miatt, de nem értünk el eredményt. Az utóbbi években a kárérték nem volt magas összegű, így nem kértük a rendőrség segítségét" – zárta szavait Ozsvárt Tamás.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy autó Győrben

Kigyulladt egy autó Győrben
A lángok a Kálvária utcában csaptak fel. Tovább olvasom