Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Nem él a kedvezménnyel

Győr–Kőszeg - A kerekes székhez kötött Molnár Benedek nyelvvizsgára készül. Állapota miatt – a törvény szerint – az írásbeli rész alól mentességet kapott volna, de az egykori bencés diák elhatározta: bizonyítani akar.
Sokan értetlenül álltak Molnár Benedek elhatározása előtt. A kerekes székhez kötött, kőszegi fiatalember – egykor Győrött bencés diák – a szombathelyi főiskola utolsó éves, történelem–német szakos hallgatójaként Euro-nyelvvizsgára készül. Állapota miatt – kezében nem tud tollat fogni, tartani, így írni sem – a törvény szerint mentességet kapott volna az írásbeli rész alól. Bence elhatározta: nem él jogával, bizonyítani akar.

– A nyelviskolánál is azon csodálkoztak, hogy abban a világban, ahol mindenki valamiféle kibúvót keres a megmérettetések, a próbáló feladatok alól, létezik valaki, aki elhárítja az őt illető kedvezményt és igenis vizsgázni szeretne – említette érdeklődésünkre Tátrainé dr. Körmendy Katalin, a Széchenyi-egyetem docense, a család barátja, aki Benedek ügyében közbenjárt, hogy a szóbeli után – speciális körülmények között – az írásbelit is letehesse.

A nyelviskolában is azon csodálkoztak, hogy miközben mindenki valamiféle kibúvót keres a megmérettetések alól, létezik valaki, Molnár Benedek, aki elhárítja az őt illető kedvezményt.
A nyelviskolában is azon csodálkoztak, hogy miközben mindenki valamiféle kibúvót keres a megmérettetések alól, létezik valaki, Molnár Benedek, aki elhárítja az őt illető kedvezményt.

Így a fiatalember május 23-án nemcsak érettségi találkozóra érkezik szüleivel Győrbe, hanem „mellesleg" nyelvvizsgázni is fog. Engedéllyel a tesztet külső segítővel oldhatja meg, a helyesírását felmérő diktáláskor pedig ő egy sajátos program jóvoltából számítógépen keresztül adja vissza „írásban" a magnóból hallott szöveget.

Molnár Benedek gerince – miként erről lapunkban is hírt adtunk – évekkel ezelőtt egy szerencsétlen kimenetelű játékban sérült meg. Gyógyulásáért, hogy állapota javuljon, – sok más mellett – egy pekingi klinikán őssejtbeültetésen esett át, majd rendszeres hévízi rehabilitációs kezeléseken vesz részt. Érdeklődésünkre Benedek elmondta: hatásukra javult a tartása, erősödtek a törzsizmai és a jobb karja. Sokat tanul, készül a közeli vizsgaidőszakra, a nyelvvizsgára és a diplomamunkájára is.


Mi történt 2003 nyarán?

A győri bencés gimnázium diákjai 2003 nyarán ifjúsági zarándoklaton vettek részt. Az ártatlannak tűnő játék – kicsi a rakás, nagyot kíván – közben Molnár Benedek gerince nem bírta a ránehezedő terhet. Végtagjai az első hónapokban nem engedelmeskedtek, a folyamatos rehabilitáció, a család és a barátok szeretetteljes és állhatatos melléállásának eredménye, hogy Bence fizikai és lelki állapota lassan, de fokozatosan javul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön torlódások, dugók, útlezárások várhatók

Győr - A középiskolai ballagási ünnepségek és a hosszú hétvégét megelőző utolsó munkanap miatt ma… Tovább olvasom