Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Nem ciki önkénteskedni

A United Way Kisalföld Alapítvány által működtetett Győr-Moson-Sopron Megyei Önkéntes Centrum idén először csatlakozott a Győrkőcfesztiválhoz, s lapunk hasábjain toborzott önkénteseket a háromnapos rendezvényre (Kisalföld, 2011. június 16., csütörtök, 3. oldal, Csatlakozz a Győrkőc önkénteseinek táborához).
Bár az egyik hetilap több száz részt vevő önkéntesről cikkezett, valójában nyolcvanan jelentkeztek az eseményre segítő szándékkal, s mintegy hetvenen dolgoznak majd azon, hogy felejthetetlen legyen a gyerekek hétvégéje – tájékoztatott Horváthné Czimer Katalin, a centrum programvezetője, aki hatékonynak ítélte a nyilvánosság erejét.

A Győrkőcfesztiválra önkéntesnek jelentkezők többsége 16–20 év körüli, s jelentős részük először fog ilyen jellegű munkát végezni – mondta Kollár András. A mentor szerint a Győrkőcfesztiválhoz hasonló akciók azért is fontosak, mert itt lehetősége van az először önkénteskedőknek arra, hogy az 1–2 napos rendezvény során kipróbálják magukat, belekóstoljanak az önzetlen segítésbe. "2011 az önkéntesség európai éve és ennek kapcsán nagyobb médiavisszhangot kap a társadalmi felelősségvállalás. A fiatalság is felfigyelt erre mint szabadidős tevékenységre, s – ahogy a jelentkezésekből is látszik – elindult a szemléletváltás: ma már nem ciki önkénteskedni" – vélekedett.

Bár a centrum több jelentkezésben bízott, a nyári időszakban a nyolcvan résztvevőt is sikernek értékelik, hiszen a szünidő alatt nehezebb a fiatalokat mozgósítani. Mindemellett a központ dolgozói remélik, hogy a kettős feladatot sikerül maradéktalanul ellátni: a Győrkőcfesztivál Bécsi kapu téri információs pontján gyorsan, felkészülten regisztrálni a gyerekeket, valamint szélesebb körnek bemutatni az alapítványt és a központot is.

Olvasóink írták

  • 1. anuvuk 2011. július 03. 17:29
    „Ne feledjük, 2011 az Önkéntesség éve!

    Az Önkéntesek jelentkezését továbbra is várom, a madár odúk teleszkópos karbantartására, újak telepítésére!

    "Madárvédelem - Természetvédelem" lajos.nagy@freemail.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Graffitiző gyerekeket kaptak el Győrben

Graffitiző gyerekeket fogtak a rendőrök Győrben pénteken délután. Tovább olvasom