Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Nem akar Győzike lenni a hajléktalanból lett lottómilliomos

Nem lett könnyebb az élete Andraschek Lászlónak, amióta először a Kisalföldben, majd ország-világ előtt felvállalta, hogy százmilliókat nyert a lottón. Otthonába korábban betörtek, százak ostromolták telefonon, sőt, szerdán még az autója is az árokban kötött ki.

Egy csapásra az érdeklődés középpontjába került Andraschek László, aki arccal, névvel felvállalta, hogy elvitte a skandináv lottó főnyereményét.

„Egész nap csöng a telefonom, legalább százan hívtak már" – sóhajtott a telefonba a lottónyertes. A férfi bevallotta, hogy meglepte a hirtelen jött felhajtás, pedig számíthatott volna rá. Korábban ugyanis még senki sem vállalta fel nyilvánosan, hogy ekkora pénzt nyert Magyarországon.

„Úgy érzem magam, mintha Győzike lennék, de én nem akarok sztár lenni" – tette hozzá a szerencsés férfi, aki bevallja: kissé megbánta, hogy a nyilvánosság elé állt.

Andraschek László élete nem lett könnyebb. Fotó: H. Baranyai  Edina
Andraschek László élete nem lett könnyebb. Fotó: H. Baranyai Edina

Tarjányi Péter biztonságpolitikai és rendőrségi szakértő szerint Lászlónak főleg a szélhámosokra és a csalókra kell most odafigyelnie. „Biztosan megkörnyékezik majd ismerősök és ismeretlenek, egy-egy tuti befektetési ötlet vagy bomba üzlet ígéretével. Ezeknek semmiképpen ne dőljön be!" – tanácsolja. László szerint ilyennel még senki sem kereste meg, de felesége, Anikó a Borsnak bevallotta: előző lakhelyükről éppen a zaklatások miatt kellett elköltözniük.

„Nekem azon a szeptemberi napon nyílt ki a világ. Nagyon boldog voltam, nem is titkoltam a szerencsénket. Értek minket zaklatások, sokan követeltek tőlünk pénzt, így inkább elköltöztünk. Egy hét múlva be is törtek abba a lakásba, ahol addig éltünk, de néhány üveg lekváron kívül mást nem vittek el" – mesélte a Borsnak az asszony.

László autója szerdán az árokban kötött ki. Ez az az autó, amit először vásárolt a giganyereményből. „Amikor kiszálltunk, a vejem elfelejtette behúzni a kéziféket, a kocsi meg elgurult, be az árokba. Szerencsére sérülés nem történt" – magyarázta a történteket a lottónyertes.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan, jogosítvány nélkül motorozott Győrben

A járőrök közlekedésrendészeti ellenőrzés során állították meg az ittas motorost. Tovább olvasom