Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Néhány nap múlva eltűnik a kórházi épület Győrben - fotók

Mivel minden a tervek szerint halad, ezért a győri kórház pontosan úgy néz ki, mintha bombatámadás érte volna. A C épület régi szárnyából szinte már alig van valami, s ami maradt, az is napokon belül eltűnik.

A június 1-jei kivitelezői szerződés-aláírás óta a leglátványosabb szakaszához érkezett a póluskórház-építés. Egyelőre persze még csak a bontáson belüli "látványosságokat" lehet rangsorolni, hiszen ahhoz, hogy az új szárny megépüljön, előbb le kell bontani a régit. Ez zajlik most, s bár nem épp ide illő ez a kifejezés, de tény: sikeresen halad a munka.


Mintha bombatámadás érte volna a Petz-kórház C-épületét

Az egykoron a tbc-s betegeket is fogadó C épület régi szárnyának emeletei szinte teljesen eltűntek, közben pedig csaknem elkészült az új folyosó, amely egy időre biztosítja az átjárást a B, a C és a D épület között. Jó tudni, hogy ezen a folyosón zajlik majd a beteg- és a látogatóforgalom is, s az ételkihordásnak is ez lesz az útvonala; így elképzelhető, hogy egyszer-egyszer valóban tumultus alakul ki.

Prof. Oláh Attila orvos igazgató elmondta azt is, a bontás során már megtörtént a közműkiváltás (ez a csatornát, a gázt, az orvosi gázt jelenti), és kiszerelték a régi röntgengépeket – ezeket, mivel veszélyes hulladéknak minősülnek, egy erre szakosodott cég viszi el és semmisíti meg.

S ha már a röntgennél tartunk, a beruházás újabb szakasza már érinti az épületben található röntgenosztályt (és a gyógyszertárat is).

A röntgenvizsgálatokat ezért át kell csoportosítani, ami várhatóan kisebb fennakadást okozhat, bár a cél nyilvánvalóan az, ami az ígéretekben is szerepelt: minél kisebb mértékben befolyásolja a csaknem 11 milliárdos rekonstrukció a kórházi életet és a betegellátást.

Az ütemterv szerint egyébként a bontás után július 27-én kezdődik meg az új hotelépület (kórházi szárny) építése.

Olvasóink írták

 • 3. anikopeter 2011. július 06. 19:11
  „Merci beaucoup Monsieur chevalier Lagarder”
 • 2. lagarder 2011. július 06. 14:40
  „1. anikopeter__Klikkelj a kepre es meglathatod:)”
 • 1. anikopeter 2011. július 06. 10:48
  „Néhány nap múlva eltűnik a kórházi épület Győrben - fotók

  keresem a fotókat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusi csapadék: szeszélyesen hullott

Az átlagosnál melegebb időjárást hozott az idei június Győr-Moson-Sopronban, szeszélyesen eloszló csapadékkal. Tovább olvasom