Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Negyven illegális hulladéklerakó

A megyeszékhelyen negyven illegális hulladéklerakó található, harmadannyi, mint tavaly.
illusztráció
A megyeszékhelyen kevésbé szem előtt lévő helyen, mint a játszótér, a töltések mentén, zöldterületeken negyven illegális hulladéklerakó található. Építési törmeléket, kiselejtezett műszaki cikkeket, bútorokat és ezernyi más holmit lehet látni ezeken a helyeken. Arra gondolva, hogy esztendeje majdnem háromszor ennyi volt a városban a fekete hulladéklerakó hely, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. elégedett lehet. Ám nem az.
Kovács Barnabás, a Komszol igazgatója azt mondja, körültekintően készültek az illegális lerakók felszámolására, de előre tudták, nem lesz könnyű és egyik évről a másikra nem sikerülhet. Ezt szolgálta a cégeknek az a lépése, hogy a zártkertekbe konténereket helyezett ki, ezeket díjtalanul lehet használni. Három köbméterig nem kell fizetni annak a hulladéknak a lerakásáért, amit a társaság telepére szállítanak. A cég szállítja el most már a kertvárosokból a komposztálható hulladékot. A lekaszált füvet, a fák, bokrok nyesedékeit, most ősszel a lombhulladékot. Az ingyen használható konténerekből szeptemberig tízezer köbméter hulladékot szállítottak el.
A cég az eddig szerzett tapasztalatok alapján haladhat tovább, de az újabb lépésről a cég gazdájának, az önkormányzatnak kell döntenie. Amennyiben gyarapítaná a Komszol a kihelyezett konténerek számát, az eddiginél is gyakrabban ürítené azokat, ezek hozzájárulhatnának ahhoz, hogy még inkább meggondolják a szemetet elhagyók lépésüket. A komposztálható hulladék gyűjtésére szolgáló papírzsákért most fizetni kell. Talán érdemes lenne megvizsgálni, mennyire tart vissza ez valakit attól, hogy éljen a lehetőséggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtöntúra Szíriában

Két győri fiatalember egy húsz évvel ezelőtti útikönyvvel vágott neki Szíria felfedezésének. A régi… Tovább olvasom