Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Nagykönyvet avattak a gyakorlóban

Győr - Több száz vendég érkezett a gyakorlós diákok első találkozójára. A hagyományteremtő rendezvényen avatták fel a Gyakorlósok nagykönyvét, amelyben minden osztály emléket állíthat magának.
Az ország minden részéből érkeztek vendégek, résztvevők a Nyugat-magyarországi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolájában hagyományteremtő szándékkal megrendezett gyakorlós diáktalálkozóra. A szervezők nagy örömére az intézménybe járt egykori tanulók közül olyanok is visszalátogattak a folyók városába, akik az ötvenes években végeztek a Gárdonyi utcai iskolában.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba

Korábban, a Tanítók fájával már alakítottak ki főhajtásként emlékhelyet a mindenkori nevelőknek, valamint névfelvétellel és kiadványokkal örökítették meg Öveges Kálmán – 1924-ig volt a gyakorlóiskola első önálló tanítója, a tanítójelöltek gyakorlati képzésének irányítója – munkásságát és emlékét. A győri tanítóképzés 230. évfordulója alkalmából rendezett találkozón pedig a mindenkori gyakorlós diákoknak állítottak emléket a Gyakorlósok nagykönyvével, amelyet dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora avatott fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobrot állítatna Faludy Györgynek

Győr - Állítsanak szobrot a megyeszékhelyen Faludy Györgynek, erre kérte levelében a város… Tovább olvasom