Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Nagy munkába kezd a vízi társulat Győrben

Négyszázötven kilométernyi szakaszon kezdi meg ősztől a Győri Vízi Társulás a vízelvezető medrek, csatornák fenntartását. Több helyen is kezdeményezték a gazdálkodók öntözővíz tározók kialakítását.
A Győri Vízi Társulat a nyári időszakban Sokorópátkán az Istvánmajor árok, Táp külterületén a Vezseny-ér és Pér-Mindszentpuszta térségében a Mindszenti-árok meder és partrendezési munkáit fejezte be. A munkákhoz az érintett gazdálkodók is hozzájárultak, valamint a vízfolyás melletti területek rendezése, igénybevétele a tulajdonosok, földhasználók bevonásával történt.
 

A nyári időszakban elsősorban a települések belterületén végezték a vízfolyások fenntartását, gyommentesítését. Szeptembertől három nagyteljesítményű kaszálógéppel és 15 kézi munkaerővel (és motoros kaszával) megkezdik az őszi fenntartási munkákat több mint 450 kilométernyi „vízfolyáson." 

A nyári aszályos időjárás ellenére a Vezseny-ér rendezését követően a mederben jelentős vízmennyiség folyik, amely a péri és töltéstavai halastavakat táplálja. A medrek egy részének rendezésével lenne lehetőség a nyári aszályos időben az öntözővíz biztosítására, vagy tározók kiépítésével az esős időszakban a víz visszatartására. A társulat működési területén több vízfolyáson is kezdeményezték a gazdálkodók öntözővíz tározó kialakítását, melyek jelenleg „engedélyeztetés alatt vannak".
 

A létesítmények kialakításában, fenntartásában és üzemeltetésében az új tavaknál és a meglévőknél is partner a társulat. A rendelkezésre álló géppark és létszám a fenntartás mellett alkalmas a tavak környékének, vízpartok  karbantartására is. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme a kormányhivatal, félig felújítva - mit szól hozzá?

Íme a kormányhivatal, félig felújítva - mit szól hozzá?
A kormányhivatal egyik oldalán már látszik, hogy milyen lesz az épület a felújítás után. Mi fotókkal… Tovább olvasom