Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Munkajog: kérdések a megyei országgyűlési képviselőknek

Sajtótájékoztatón jelentette be három szakszervezet, hogy a múlt heti vitafórumon - amit a Munka törvénykönyvének várható megváltoztatása apropóján szerveztek - elhangzott kérdéseket leírták és eljuttatják a megyei országgyűlési képviselőknek.

Augusztus 10-én szervezett megyei vitafórumot Győrben a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Rába Rt. Munkavállalók Szakszervezete és az Audi Hungária Független Szakszervezet.

Mintegy kétszáz munkavállaló vett részt rajta, de a meghívott 13 parlamenti képviselő nem. A szervezők, ahogy megígérték, a felszólalók kérdéseit továbbítják a döntéshozóknak.

Sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a 30 kérdést 13 borítékba rakták – ennyi megyei parlamenti képviselő van – és azokat tértivevényesen feladják, illetve kettőjüknek személyesen átadják.

Az összes kérdés elolvasható az érdekképviseletek honlapjain (www.vasasok.hu, www.ahfsz.hu, www.liganet.hu). Várják a válaszokat is, azokat is szeretnék közzétenni.

A szakszervezetek további egyeztetéseket szeretnének a várható munkajogi változtatásokról, és háromoldalúakat, olyanokat, amelyeken egyszerre vannak jelen a kormány, a munkaadók és a munkavállalók képviselői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyi csoportos leépítés történt a megyében az utóbbi hónapokban?

Összeállításunkből nem csupán az derül ki, hogy hány csoportos leépítésre került sor a megyében, de a pályakezdők nehéz indulásáról és a keresett szakmákról is írunk. Tovább olvasom