Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Mozgáskorlátozottak Munkácsynál

Győr - Annak is örültek volna, ha filmen a földszinten levetítik a képeket, ám az igazi tárlatlátogatás tegnap kivételes élményt jelentett a kerekesszékeseknek, a kerettel, vagy mankóval érkezőknek. A Munkácsy-tárlatot – a megyei önkormányzat és a személyi segítők jóvoltából – a mozgássérültek is megtekinthették.
Pécsi Gertrúd, a Camelot Egyesület titkára elmondta, a Kisalföld felhívását követően úgynevezett váltó-kerekesszékeket kapott a múzeum, így a mozgásukban akadályozottak is feljuthattak az emeletekre, s gyönyörködhettek a képekben.

Kiss Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa több segítő társával együtt segítette a lépcsőn való feljutást. Mint mondta, akik nyitottak voltak a programra, eljöttek, közösen győztek le a lépcsők, emeletek állította akadályokat.

– Régi törekvésünk, hogy a kiállításainkat némiképp akadálymentesítsük – szögezte le a tárlatlátogatás kapcsán Csécs Teréz, a Xantus Múzeum igazgató-helyettese. – Évekkel ezelőtt a földszinti régészeti kiállításunk vált emígy elérhetővé, a Munkácsy-tárlat pedig olyan élmény, amelyet kár lenne kihagyni, így voltak már látássérült, siket és értelmi fogyatékos érdeklődőink is.

Fotók: H. Baranyai Edina


Sántik Istvánné az őt segítő leányával együtt Ácsról érkezett. Hallott a csodálatos képekről, úgy érezte, valamiképpen „találkoznia kell" Munkácsyval, ez most sikerült. Szabó János megyei elnök szervezőmunkájával vált igazán teljessé a tegnapi program, aki úgy vélte, méltán lehet büszke arra Győr, hogy végre itt is látható a kiállítás, amelynek élményével tegnap sokan gazdagodtak.


Olvasóink írták

  • 1. bugriskin 2009. június 16. 13:06
    „Lám úgy örültek majd ki ugrottak a kerekes székből. Jé mekkorát ásított az inas szinte idehallatszik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség

Győrben, június 13-án, szombaton, 23.15 órakor, a Munkás utca 27-29 szám előtt történt közlekedési… Tovább olvasom