Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Motoros Mikulások Győrben - fotókkal

Körülbelül ötven Mikulásnak öltözött motoros járta Győr utcáit, a gyerekeknek szaloncukrot osztogatnak.
A menet az ETO-stadiontól indult, Gyárvárosból a Belváros felé vette az irányt, de még Szabadhegyet is betölti a motorzúgás.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


Ha egy hatalmas piros foltot látnak a távolból közeledni, ne ijedjenek meg, egyszerűen csak megjött a Mikulás, ami ezen a napon el is várható tőle.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. stuntman 2009. december 15. 18:10
  „VAZZ!!!!! ha röhögni akartok, sűrgősen nézzétek
  meg az alábbi linket, és nyomogassátok a SPACE-t!!!
  http://tools.wamma.hu/sun/”
 • 76. stuntman 2009. december 15. 18:00
  „hy!
  én független motorosként csak azt szeretném hozzáfűzni, hogy szerintem
  minden rendezetten, normális keretek közt ment, balesetveszélyt nem idézett elő senki, és én is láttam minden járókelő arcán a mosolyt, és hogy minden korosztálynak tetszett a dolog.
  akinek ez ba...a a csőrét, az vagy az ötletre irigy, vagy a motorokra.
  a sünökre meg ne köpködjetek, mert most, hogy már felszámolták kishazánkban
  a korrupciót, és az összes bűnöző rácsok mögé került, lazításképpen az apróbb rendbontásokat is
  meg kell hogy fékezzék. .....vagy lehet, hogy engem félreinformáltak?..?!
  ENGEM MINDIG ELÉGEDETTSÉGGEL TÖLT EL amikor látom, hogy mire költik
  a tőlem beszedett nem csekély összegű adót.”
 • 75. PrettyWoman 2009. december 10. 19:15
  „Ha baj van, rendőrért kiáltunk....
  Dehogy kiáltunk rendőrét. Isten ments, hátha még úgy járunk, mint Zsanett.
  Igazmondojános, jól összefoglaltad a lényeget. Ugyanez igaz a parkolóőrökre is.”
 • 74. Powerarc 2009. december 09. 18:55
  „T. Vcop!

  Abban hibáztak a motorosok, hogy maszek felvezetést alkalmaztak, ami helyenként a közlekedési szabályok megsértésével járt. Gondolom legközelebb kérni fognak hivatalos kíséretet ilyen alkalomra, de nem kell leugatni a fejüket. A jószándékú cselekedet persze hogy nem mentesít a szabályok betartása alól, de így csoportban vonulva azért közel sem olyan veszélyforrást jelentenek mint egy önjelölt száguldozó. És nemcsak a motorosok között vannak, akit fittyet hányak a KRESZ-re, hanem mások is. Hogy hajnalban a sok motoros kávédarálójára ébred a város? Annyi nagymotor nincs, nem a robogókra gondoltál? Abból tényleg van sok, és nem egynek idegesítőbb, nagyobb hangja van mint egy nagymotornak.
  De most mindenféle általánosítástól tekintsünk el, most voltak páran, akik úgy gondolták, hogy pár gyereknek örömet szereznek, és ez sikerült is. Te legalább megteszel valami hasonlót?”
 • 73. Hombre 2009. december 08. 21:44
  „A rendőr nő kinézetéről csak annyit, hogy ti közöttetek is vannak, mondjuk büdös, kövér, csúnya, szép, családcentrikus, magányos, visszeső, káros szenvedéllyel élő, és azt elhagyó emberek--- de ők nem rendőrök!!! Azért legyünk őszinték,a hölgy megjelenése hagy némi kívánnivalót maga után.

  Szerintetek a rendőr buta, agresszív állat, amikor meg meglopnak, megtámadnak rögtön a rend őreiért kiáltotok, meg futtok, sírni, hogy intézkedjenek mert a te adódból van eltartva.---- Én ezt egyáltalán nem így látom,közöttük is vannak parasztok (már bocsánat) és normálisak,mint a motorosok a traktorosok,az autósok között. És ha a rend őreiért kiálltunk akkor mi van? Azért azzal mindenki tisztában van,hogy nagy általánosságban nem történik semmi,hiába hívunk rendőrt,vagy teszünk feljelentést.

  Havi 100 e forintból nem tudom hogy hogyan vennétek milliós hobbi gépeket.---- Na ezt nem igazán értettem. Lehet úgyis motort venni (mint általában legtöbben),hogy hitelt veszünk fel.

  mindig a másik ember, népcsoport hibáival takaróznak. igen ő velük is van gond nem kevés.--- Csak őket nem cseszegetik annyira!

  De kedves embertársaim előbb a kötelességedet teljesítsd minden szinten, és aztán ugass a jogaidról.---- Én teljesítettem,mert ismerem őket,vagy esetenként a törvény rákényszerít. De mi van a másokkal?? A már oly sokszor említett másik népcsoporttal?

  Üdv a jövöbeli donoroknak...--- Szerintem ezt nem kellett volna.Ezzel azokat is megsértettél,akik az év minden napján tesznek valami jót.

  U.I. A cikkhez a további hozzászólást részemről befejeztem.”
 • 72. igazmondojanos 2009. december 08. 21:35
  „Olvasom a hozzászólásokat.....motoros vagyok...nem vettem részt a motoros mikulásos felvonuláson, próbálok objektívan hozzáállni a dolgokhoz (mindenki válogasson a megállapításokból kedvére)
  -A motorosok megítélése (nemcsak Magyarországon) katasztrofális, köszönhetően mindkét (autós és motoros félnek)
  -A győri motorosok szerintem ezen próbáltak volna javítani.
  -Ha átmentek a piroson, az szabálytalan, nem kellett volna.
  -Ma egész nap a belvárosban voltam, autóval közlekedtem 127 autóst láttam, aki átment a piroson.
  -Helyijáratos autóbuszt is láttam áthajtani a piroson (Hol vannak az őket gyalázó hozzászólások?)
  -A "szabályosan közlekedó", "mazsola" autósok ugyanolyan veszélyforrások, mint a gyorsan hajtó motorosok.
  (ma hajtott ki elém nyugdíjas mami, úgy hogy körbe sem nézett, mégsem gyalázom itt a fórumon)
  -Ha a rendőri intézkedés sapka nélkül közterületen történt és a rendőr még dohányzott is és eldobta a földre a csikket, szintén nem szép.
  -A rendőrök megítélése is katasztrofális (amiről szintén mindkét fél tehet)
  -Hiába kiabálsz értük, ha megtámadnak, kirabolnak....tapasztalat.
  -Az egyszerű kisembert azonnal megbírságolják, ha nem világít a biciklijén a lámpa, de az X6-os béemvével a sétálóutcába behajtó kisebbségi "vállalkozó"-t nem bántják, inkább elfordítják a fejüket....tapasztalat.
  -szégyellem magam, hogy ilyen országban élek, ahol más nincsen, csak gyalázkodás és bárki próbál valamit tenni, azért hogy örömet okozzon másoknak, ezt kapja érte.”
 • 71. Vcop 2009. december 08. 21:11
  „Tiszteletlen motorosok!
  Nem sűl le a pofátokról a bőr?
  Talán a szabályokat kellet volna betartani, és bejelenteni a felvnulást, ahogy a szabályzókban le van írva.
  Bejelentett felvonulásnál tuti hogy kaptatok volna még felvezetést is....
  A rendőr nő kinézetéről csak annyit, hogy ti közöttetek is vannak, mondjuk büdös, kövér, csúnya, szép, családcentrikus, magányos, visszeső, káros szenvedéllyel élő, és azt elhagyó emberek, mégsem rója fel nektek senki sem. A rendőr ember, és tudtommal normálisan viselkedett mindegyik, semmi büntit nem kaptatok.
  Szerintetek a rendőr buta, agresszív állat, amikor meg meglopnak, megtámadnak rögtön a rend őreiért kiáltotok, meg futtok, sírni, hogy intézkedjenek mert a te adódból van eltartva......... (ez hülye gondolat)
  Havi 100 e forintból nem tudom hogy hogyan vennétek milliós hobbi gépeket.
  A legnagyobb baj az, hogy a magyar mentalitás ilyen, egyszerűen ha hibát vétenek, mindig a másik ember, népcsoport hibáival takaróznak. igen ő velű is van gond nem kevés.
  De kedves embertársaim elöbb a kötelességedet teljesítsd minden szinten, és aztán ugass a jogaidról.

  Látszik hogy buli volt az egész. Az év további napjain mit varázsoltok gyermekek arcára? Max félelmet, rémültséget, amikor hajnalba a kávédarálótok motor zúgására érbednek, vagy amikor az álló kocsi sor mellett húztok el esztelenül.
  Ezzel az irásommal nem akartam senkit bántani, tisztelet a kivételnek, de kivétel sajnos erősíti a szabályt.
  Üdv a jövöbeli donoroknak...”
 • 70. Bogyooka 2009. december 08. 20:15
  „xDragonx...
  Miért is vagyok szégyen?
  Nagyon mások vagyunk, úgy látom....
  ......
  Meg van a véleményem, és ezt nem is rejtem véka alá..<moderálva személyeskedő>
  Ez van, a Sünökről meg eleve is megvan a véleményem.... Hiányos öltözékben intézkedni közterületen?????
  Ez nem gond xDragonX ? Ja, nekek lehet mindent mi????
  H "rendőr" "hölgy" úgy nézett ki, mintha most menne Discóba... A Főkapitány úrnak erre kéne inkább figyelnie....
  4 hónap...”
 • 69. Hombre 2009. december 08. 19:38
  „xDragonx. Miért vagyok szégyen? Nem érzem úgy hogy bármiért is szégyellni kellene magam! Mert elmondtam az igazságot?Vagy mert más a véleményem mint a tiéd? Tőled is csak azt tudom megkérdezni amit itt valaki mástól (igaz választ tőle sem kaptam),te mennyi gyereknek adtál szaloncukrot vasárnap? Egyébként nem vagyok ennek a motorozásnak ( mert mint írták ez nem rendezvény) szószólója,semmi közöm nincs ezekhez a srácokhoz,csak egyszerűen szimpatikus volt,hogy önzetlenül szaloncukrot osztottak a gyerekeknek.”
 • 68. Mamarazzi 2009. december 08. 11:49
  „Csak még egyszer, hogy mindenki tisztában legyen vele! A vasárnap délutáni motorozás nem rendezvény volt! Szóltunk egy-két ismerősnek, ők szóltak másoknak stb... Nem szervezett keretek között, klub vagy valami más egyesület szervezésében történt.
  Az okot pedig, amiért ez az egész elindult pedig már leírtam, csak ezek szerint, ha kicsit több a karakter, azt már fárasztó elolvasni.
  Hombre és Bogyooka írta itt a legtöbb hozzászólást, csak egy dolog. Mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani, de ettől a gurulás célja még változatlan marad!!!
  Olvass és gondolkodj, mielőtt reagálsz!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 67. xDragonx 2009. december 08. 08:06
  „Helló!

  Hombre és bogyooka tiszta szégyen. Kár hogy ők a szószólók, minősíti az egész rendezvényt. Remélem a szükséges jogi lépéseket megteszik a rendőrök.

  Üdv Dragon”
 • 66. HMM.Ramirez 2009. december 08. 03:04
  „...és akik odajöttek, fiatalabb, idősebb párok, szülők, nagyszülők gyerkőcökkel, mind szívesen beszélgettek velünk pár percet, mindenki kapott valami meglepetést, közben mindenki mosolygott mindenkire, és senki nem kérdezte nem a másiktól, vagy fordított volna neki hátat, hogy kire szavazott, miben hisz vagy honnan jött... Ha valakit meg az zavar, hogy motoron jár a Mikulás, sőt, nem is egy, hanem ötvenegy, az magyarázza meg a gyerekének, hogy nem fogadhat el tűlünk semmit...

  Egyébként én konkrétan azt terveztem, hogy nem rénszarvasnak álcázott motorral, hanem motornak álcázott rénszarvassal megyek, de nem sikerült összehozni...”
 • 65. Mamarazzi 2009. december 08. 00:51
  „Köszönjük szépen a sok jót amit írtatok, és a kritikákat is, amikből tanulhatunk!

  Álmunkban sem mertük azt gondolni, hogy egy két héttel ezelőtti beszélgetés egy kávézóban, később ennyi motorost megmozgat... Szerintem a jelenlévők létszámán mi lepődtünk meg a legjobban. Egy laza vasárnap délutáni, kicsit ugyan különc gurulásnak indult az egész, és egyik pillanatról a másikra szinte önálló életre kelt...

  A célunk nem ,,közfelháborodás" keltése volt. Csak a szürke hétköznapokat akartuk kicsit színesebbé tenni, megmutatva, hogy nem minden motoros vadállat, (bár a köztudatban sajnos a mai napig így van). Mosolyt akartunk csalni az emberek, főként a gyerekek arcára, emlékeztetve mindenkit, hogy a közelgő ünnepek valójában miről is szólnak... Összetartásról, szeretetről, megértésről, az élet apró örömeiről... Egy gyermek önfeledt mosolya, amint ,,könyékig nyúl" a Télapó zsákjába, mindenki számára felejthetetlen kell, hogy legyen!

  ,,Láttuk a gyerekeket tátott szájjal csodálkozni. Az út szélén szinte versenyeztek, hogy kié legyen az a párszem szaloncukor. Nézték a motorosokat, a szülők pedig mondták: Idén motorral jött a Mikulás!"

  Tudom, hogy ezt nem az ötletgazdáknak kellene megtenni, DE: Annak a pár résztvevőknek a nevében pedig, akik fegyelem nélkül (pl: forgalommal szemben) közlekedtek, a járókelőktől és az autósoktól is bocsánatot kérünk. Reméljük, a jövőben jobban átgondolják hogy mikor és milyen módon motoroznak...
  Arról pedig biztosíthatunk mindenkit, hogy szeretnénk, ha lenne következő alkalom is... (reméljük hasonlóan nagy létszámmal, talán hamarabb is, mint egy év múlva) ...természetesen jóval szervezettebb formában, a rendőrség hozzájárulását és segítségét is igénybe véve.

  Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk minden motorosnak, ,,hátizsáknak", járókelőnek és autósnak!

  ,,Ha én Mikulás lehetnék, minden évben kétszer jönnék,
  s ha fordulnék tizenkétszer, akkor sem jönnék elégszer,
  mert az öröm, amit hozok nagyon gyorsan elpárolog.
  Olyan sok a szegény ember, aki álmodozni sem mer,
  ajándékot nekik adnék, mindig hozzájuk szaladnék.
  Elhalmoznám őket hittel, reménnyel és szeretettel.
  Békét hoznék a zsákomban, tisztességet puttonyomban.
  S ha nem bírnám már e terhet, építenék egy nagy termet,
  minden embert befogadnék, kinek nem jutna más hajlék.
  Nekik adnám a kabátom, a süvegem és a zsákom,
  s boldogsággal megpakolva, Mikulássá alakulva
  járhatnák ők a világot, teljesítve minden álmot."”
 • 64. kicsirammi 2009. december 07. 16:52
  „Tisztelt Hitetlen. Biztos vagyok benne te sosem hibázol!!!! Te biztos betartasz minden szabályt!!! Akkor élj szabályok között!!!!Én inkább szabad vagyok mint a szabályok rabja!!!!!Sok sikert a további szabályok közti életedhez!!!!!”
 • 63. kicsirammi 2009. december 07. 16:46
  „Kedves Hitetlen. Én ott voltam a felvonuláson és szerintem egyáltalán nem volt balesetveszélyes!!! Ha neked a 30 km/h száguldást jelent akkor vezess inkább áramot mint járművet!!!!! Egyébként ezek a "hordák" sokat segítettek már az embereknek!!! Legyen az anyagi vagy lelki segítség!!!! Jó volt látni a mosolygó gyerekeket időseket fiatalokat!!! Ez nekem már megérte!!! Egyébkén akiket feltartottunk a lámpáknál ők is integettek vagy legalább mosolyogtak!!!! Kivéve egykét magad hasonlóhoz!!!!!.........”
 • 62. marianna1211 2009. december 07. 15:04
  „Szép volt fiúk! Jövőre jelentsétek be, minden engedélyt szerezzetek be, a KRESZ szabályaira is nagyon ügyeljetek, és akkor nem tud belétek kötni a közeg. Piroson átmenni az tényleg elég gáz, inkább várjátok be egymást, ha mindenki nem tud átjutni a zöldön. S hát ide kell, hogy írjam, hogy jövőre nagy valószínűséggel az én fiam is közétek fog állni, pedig rettentően féltem és aggódok érte, de minden álma-vágya egy motor és a jogsija már megvan hozzá.”
 • 61. fióka 2009. december 07. 14:22
  „N.G 2009.12.06. 23:06--->csak ne feledd lassan járj tovább érsz és ha betartod üdv a clubban.”
 • 60. PrettyWoman 2009. december 07. 11:28
  „Ja, megtaláltam. -moderálva-”
 • 59. PrettyWoman 2009. december 07. 11:17
  „Hol tudtátok megnézni azt rendőrnőt? Nem találom.”
 • 58. Túrabakancs 2009. december 07. 09:15
  „kukori1972!
  Nagyon sok sikert és kitartást kívánok a további kezdeményezéseitekhez, hidd el, a legtöbb
  ember jó szívvel gondol rátok! A beteg lelkületű emberekkel nem szabad foglalkozni, hiszen
  mint írtam, ők betegek, és lehet hogy gyógyítani kellene őket, nem itt a fórumon visszavágni
  nekik. Tehát igazad van az elhatárolódást illetően, csak hát nehéz nyugodt szívvel olvasni
  a vagdalózó hozzászólásokat! Még az a szerencse, hogy kevés rosszindulatú emberke írt
  ide, a legtöbben veletek vannak. :) Vigyázzatok magatokra az utakon!
  Üdv: egy régóta motorozó Bakancs :)”
77 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazi hungarikum a pannonhalmi törköly

Eredetvédett lett a pannonhalmi törkölypálinka. Tovább olvasom