Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Mondd meg, hol a férjem! - elmaradt a villanyszerelők megölésével gyanúsított É. Imre tárgyalása

Az előzetes tárgyalást péntekre napolták el.
Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos családja is eljött a szerdai előzetes tárgyalásra, amelyen annak kellett volna eldőlnie, hogy É. Imre, akit már két villanyszerelő megölésével gyanúsítanak, börtönben marad-e. Leginkább Mácsikék voltak aktívak, akik több táblával is készültek; mindegyiket az építési vállalkozónak szánták:

Zoli nem ezt érdemli!
Mondd meg, hol a férjem!
Boldogság, gyere haza! - ezek szerepeltek a transzparenseken. 
 
Fotók

Szerettek volna É. Imre szemébe nézni, de ezt a bírósági rendtartás nem engedi, az építési vállalkozót ráadásul egy hátsó-oldalsó bejáraton, a fogda felől vezették be a Győri Járásbíróság épületébe, így nem biztos, hogy látta a táblákat, de nyilván értesült a történtekről. 

A hozzátartozók nyilatkozatait a Kisalföld csütörtöki számában olvashatják. 

Ami a lényeg azonban: elmaradt a szerdai tárgyalás, amit a bíró - É. Imre ügyvédje indítványának helyt adva - péntekre napolt el. Dr. Bagó Ottó ügyvédkét dolgot állított: 

- Egészen mostanáig nem kapott értesítést a szerdai tárgyalásról, s arról azért tudhat egyáltalán, mert a Kisalföld újságírója hétfőn megkereste. (Ez valóban így van, az ügyvéd nyilatkozatát, az ügy fejleményeit a lap keddi számában olvashatták Imre szólt, hozna egy autót címmel. Az ügyvéd telefonált aztán az ügyészségre, ahol szóban megerősítették a szerdai tárgyalás tényét, de erről sem papír sem e-mail alapú, hivatalos értesítést nem kapott. 

- A másik állítása pedig az volt, hogy csak a tárgyalás előtt közvetlenül kapta meg az Orlik-ügy aktáit, s bár ő gyorsan olvas, de mintegy ezer oldalt képtelenség egy óra alatt átrágni, s egy ilyen súlyú ügyben felkészültnek lenni. (Az Orlik-ügyben november 15-én gyanúsították meg É. Imrét.) 

Elnapolták tehát a tárgyalást péntekre. 
 
Fotók

Megkerestük az ügyészséget is, amely az előbbi állítást cáfolta: dr. Bagó Ottó kapott értesítést az előzetes tárgyalásról. 

Az aktákkal kapcsolatban mi magunk is láttuk ugyanakkor, hogy valóban a bírósági folyosón kapta meg a rendőrnyomozótól az ügyvéd a borítékba rakott papírokat. 

Az ügyészség szóvivője pontos adattal is szolgált. Dr. Bagó Ottónak december 3-án, hétfőn 12 óra 19 perckor elektronikus úton kézbesítette az ügyészség a szerdai tárgyalásról szóló értesítést.

Ez nagyjából egy órával történt azután, hogy a Kisalföld beszélt az ügyvéddel. 

A rendőrséget is megkerestünk kérdésünkkel, az alábbi tájékoztatást kaptuk:

"É. Imre újabb gyanúsítását követően a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az ügyiratba - a gyanúsítottal összefüggésben - az elmúlt napokban olyan újabb iratokat csatoltak be, amelyek a férfi letartóztatásának meghosszabbítása miatt elrendelt tárgyalás szempontjából jelentőséggel bírnak."

Folytatás pénteken, É. Imrét addig visszavezették a börtönbe.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sávváltás közben koccant egy tehergépkocsinak az autós Győrben - fotó

Sávváltás közben koccant egy tehergépkocsinak az autós Győrben - fotó
A baleset az Árpád úton történt. Tovább olvasom