Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Molnár Csaba nem kormányfőjelölt

Győr - Molnár Csaba kancelláriaminiszter nem az MSZP miniszterelnök-jelöltje, nem is lehet az, ez a kérdés ugyanis a pártban jelenleg nincs napirenden – cáfolták MSZP-s források a lapértesülést.

Molnár Csaba szóvivője, Németh Krisztina elsőként a Kisalföldnek azt nyilatkozta, hogy ˝ez a kérdés nincs napirenden, a miniszter úr minden erejével a válságkezelésre koncentrál˝. Ezt követően Molnár Csaba is reagált a kérdésre és így fogalmazott: ˝a szocialista pártnak elsősorban politikailag és tartalmilag van szüksége a megújulásra. A tartalmi kérdés az elsődleges, és minden más, így például a személyi kérdések is csak másod-, harmadrendű jelentőségűek. Az MSZP kongresszusának, mint a párt legfelsőbb döntéshozói szervének ugyanakkor joga van bármilyen kérdésben döntést hoznia. Amit a legfontosabb célnak tartok, az az, hogy a szocialista pártnak olyan új politikát kell megfogalmaznia és meghirdetnie, amellyel vissza lehet szerezni a bizonytalanná vált, illetve a szocialistáktól elpártolt szavazók bizalmát.˝

Neupor Zsolt, az MSZP győri elnöke ennél is tovább ment, találgatásnak, kitalációnak, hírlapi kacsának nevezte azt, hogy a Magyar Hírlap szerint az MSZP Molnár Csabát jelölné a 2010-es választásokon a párt miniszterelnök-jelöltjének.

– Jelenleg egyetlen dolog van napirenden, hogy megtaláljuk azokat a jelölteket, akik a párt országgyűlési képviselőjelöltjei lehetnek – közölte Neupor, aki szerint szeptember előtt ne számítson a közvélemény arra, hogy nevekkel állnak elő. A párt győri elnöke emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök-jelölés a pártban hosszadalmas, demokratikus folyamat, a jelöltekről majd a kongresszus dönt, minden bizonnyal ősszel.

Ugyanakkor MSZP-s források arra is felhívták a figyelmet, hogy akár Molnár Csaba is lehet miniszterelnök-jelölt abban az esetben, ha az a forgatókönyv jön be, hogy egy fiatal arcot jelölnek. Erre Molnár Csabán kívül Botka László szegedi polgármesternek vagy Mesterházy Attila jelenlegi frakcióvezetőnek is lehet sansza. A forgatókönyv egy másik verziója, hogy egy idősebb, ismert MSZP-s arcot jelölnek, aki ugyan nem nyerhet, de politikai pályafutását miniszterelnök-jelöltként zárhatja le. A forgatókönyv hármas verziója szerint megismétlődhet a Medgyessy-eset, amikor a párt kívülről keresett egy, a baloldalhoz kötődő személyiséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bormustra

Pannonhalma - A hagyományos magyar fajtákból – olaszrizling, kéknyelű, furmint, hárslevelű… Tovább olvasom