Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

MNB: 1,5 millió forintos bírság a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezetnek

Az intézménynek az MNB kötelezése alapján legkésőbb 2015. június közepéig orvosolnia kell az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértéseket.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 1,5 millió forintra bírságolta a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezetet pénzforgalmi jogszabálysértések miatt - közölte a jegybank kedden honlapján.

Az intézménynek az MNB kötelezése alapján legkésőbb 2015. június közepéig orvosolnia kell az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértéseket.

Az MNB kedden kelt határozatában megállapította, hogy a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet nem teljesítette határidőre a jegybank tavaly év végén hozott határozatában előírt egyes kötelezettségeket, így továbbra is megsértette a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendeletnek az ügyfél fizetési számláján jóvá nem írható fizetési műveletek visszautasítására, az ügyfelek fizetési számláján a jóváírási értéknap alkalmazására és az ügyfelek javára beérkező fizetési műveletek összegének az ügyfelek haladéktalan rendelkezésére bocsátására vonatkozó előírásait.

A jegybank keddi határozatában kötelezte a takarékszövetkezetet, hogy a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendeletben foglaltaknak való megfelelést 2015. június 15-ig biztosítsa, és egyben 1,5 millió forintos bírság megfizetésére is kötelezte a takarékszövetkezetet.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két diákját gyászolja a győri Lukács-középiskola, akik a nemesszalóki balesetben haltak meg

A győri Lukács-középiskola két tanulója is életét vesztette a három áldozattal járó autóbalesetben. Tovább olvasom