Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Minőségi díjat kapott a Széchenyi

A Széchenyi István Egyetem minőségi munkáját elismerte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium: az intézmény elnyerte a Felsőoktatási Minőségi Díj bronz fokozatát. A cím az egyetemi dolgozóknak azt üzeni: „a kijelölt út jó, ezen kell továbbhaladni".

Visszatért az élet az Egyetem térre tegnap délelőtt: a vidéki hallgatók beköltöztek a kollégiumba, a városi-egyetemi csarnokban dr. Szekeres Tamás rektor megnyitotta a 38. tanévet.

Az idei rendezvényen a legjobb tanulóknak járó elismeréseken és a 3933 gólya eskütételén túl is volt ok az örömre: az új szemeszterre teljesen megújult a campus, s a Felsőoktatási Minőségi Díj bronz fokozatú oklevele is kikerülhet az intézmény büszkeségfalára.

A magyar állampolgárságú hallgatók esküt tettek az egyetemi tanévnyitón.  Fotó: Krizsán
A magyar állampolgárságú hallgatók esküt tettek az egyetemi tanévnyitón. Fotó: Krizsán


A Nemzeti Erőforrás Minisztérium februárban írt ki pályázatot a Felsőoktatási Minőségi Díjra, amelyre a Széchenyi István Egyetem (SZE – Győr) is jelentkezett.

A cím elnyeréséhez kilenc területet vizsgált az értékelőbizottság, melyek a következők: vezetés, stratégia, emberi erőforrások, partnerkapcsolatok, folyamatok, közvetlen partnerek elégedettsége, munkatársak elégedettsége, társadalmi hatás, kulcsfontosságú eredmények.

Az említett kilenc területen a "múlt, jelen, jövő" elvét követve kellett bemutatni, hogy mit terveztek a kezdetekkor, azt miként valósították meg, s hogyan ellenőrzik, hogy megfelelően és jól működik-e.

Tamándl László, a rektori hivatal projektben részt vevő munkatársa a vizsgált szegmensekből a pályázatban a munkaerő-piaci kapcsolatokat, a folyamatos fejlesztéseket, a minőségirányítás fokozatos megújítását, a diplomás pályakövetést, az intézmény társadalmi hatását és a város kulturális életében való aktív szerepvállalását emelte ki.

Hozzátette: a pályázatban külön említésre méltó az intézmény gazdasági teljesítménye, hiszen a SZE – Győr azon kevés felsőoktatási intézmények közé tartozik, amelyek több éve kiszámíthatóan, racionálisan és takarékosan gazdálkodnak, és nincs tartozásuk.

– Az intézmény azért pályázott a díjra, mert a pályázat célja és lényege a folyamatos önellenőrzés, s az intézményi minőségbiztosítás ez évben már eljutott arra a szintre, amelyet érdemes megméretni.

A cím azonban nemcsak a külvilágnak szól, hanem jó lehetőséget kínált arra is, hogy felmérje az intézmény teljesítményét, a lehetséges fejlesztési irányait.

Rávilágította a figyelmet arra, hogy napról napra oda kell figyelni a hallgatók, az öregdiákok, az oktatók, a munkaerő-piaci szereplők és a közvetlen társadalom véleményére, s ezeket vissza kell építeni az egyetem mindennapjaiba – mondta Tamándl László.

– Az elnyert elismerés azt üzeni, hogy a SZE – Győr kitűzött céljai, a megkezdett út jó és az egyetemnek ezen érdemes és kell továbbhaladni.

Ez azonban még csak egy lépés, nem jelenti az út végét – nyilatkozta, utalva arra, hogy elképzelhető, hogy a későbbiekben az intézmény ismét megméretteti magát a Felsőoktatási Minőségi Díj pályázaton. (Az oklevelet és az erről szóló igazolást egy központi ünnepségen vehetik majd át az egyetem képviselői.)

Olvasóink írták

  • 1. abuserpro 2011. szeptember 06. 12:55
    „...... Egy törtéent az egyetemről. A diák az utolsó év befejezése előtt a beadandóját odadta a rektornak, aki az asztalán felejtette, nem nézte meg, elfelejtette. Ezért a diák munkáját úgy vették, mintha nem adta volna be és az utolsó év végén kirúgták a suliból, elveszett 4 éve az életéből. A fejes persze mindent tagadott, a diáknak meg ugye nicns szava. Ennyi a dicső Széchenyi egyetemről. Szánalmas egy intézmény, más okokból is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

105. születésnap Győrújbarát

Lánya, unokája, dédunokája és a Szent Erzsébet Idősek Otthonának lakói, munkatársai köszöntötték… Tovább olvasom