Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Miniszteri kitüntetés a győri védőnőnek

A megyéből egyedüliként kapta meg a Pro Statiante-díjat Nagy Gusztávné.
Nagy Gusztávné
A győri ÁNTSZ területi vezető védőnője a rangos elismerést Rácz Jenő egészségügyi minisztertől vehette át. Harmincegy esztendeje van a pályán Nagy Gusztávné. Az iskola végeztével Rábapatona körzeti védőnőjeként dolgozott, 1985-től pedig területi vezető védőnőként a győri kórházban, ahonnan átszervezés után 1992-ben került az ÁNTSZ-hez. A szakember ma a Győrhöz tartozó 64 településen 37 védőnő munkáját koordinálja.

„ Ez a pálya hivatás, amit csak szívvel-lélekkel lehet végezni, itt nincs anyagi motiváció, és a képzés is egy életen át történik."
Az elmúlt 90 évben sok változás történt a szolgálatban, de a fő célkitűzésnek ma is a megelőzést tekintik. A kitüntetett szakember mostanában leginkább az átszervezésekkel van elfoglalva, hiszen egy júniusban hatályba lépett jogszabály szerint a védőnők korábbi gondozotti köre a korábbi 0–17 éves kortól az új rendelkezés szerint 0–6 éves korig terjed. Ez a változás az iskolai védőnői hálózat kiépítésére irányul.
A Győr és környéki körzetben ennek következtében a romándi és a gyömörei státus megszűnt átcsoportosítással, míg Győrlamadér lakosságának tekintélyes számú növekedése azt eredményezte, hogy saját védőnőt kapott a község.

Nagy Gusztávné ha újra a pályaválasztás előtt állna, ismét ezt a hivatást választaná. Munkája már jó ideje az íróasztalhoz köti, s bizony hiányzik neki a gondozói munka. Szabadidejének nagy részét azonban egy 22 hónapos és egy 1 hónapos fiatalemberrel tölti. S bár a szakember „főállásban" nagymama, természetesen védőnői szemmel is figyeli Kornél és Gergely növekedését, és hasznos tanácsokkal látja el menyét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

73 ezerrel kevesebb bérlet

A buszbérleteladás még a kétharmadát sem éri el a tavalyinak, a Volán vesztesége pedig 150 millió forint. A Kisalföld Volán az év elején komoly gondba került a bliccelők miatt. A napi több száz hamisított jeggyel vagy bérlet nélkül utazó százmilliós kárt okozott a cégnek – mindez azután történt, hogy az ingyenes diákbérletek megszűntek Győrben. Tovább olvasom