Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Mindenszentek: minden, amit a győri temetőkről tudni kell

A győri sírkertek november 6-ig egységesen reggel hét és este nyolc óra között látogathatók. A téli nyitva tartás november 7-én lép majd életbe.
A Győr-Szol Zrt. több mint ötven alkalmazottja végzi a falevelek gereblyézését a győri köztemetőkben, készülve mindenszentekre és halottak napjára – közölte Ozsvárt Tamás, a cég szóvivője sajtótájékoztatón kedden. A szilárd burkolatú utakat géppel, a kavicsos utakat kézi erővel seprik, tisztítják, emellett folyamatos a hulladék elszállítása.

A győri sírkertek november 6-ig egységesen reggel hét és este nyolc óra között látogathatók. A téli nyitva tartás november 7-én lép majd életbe.

A sajtótájékoztatón kiderült: a Szabadi úti köztemető bejáratán és a Nádorvárosi köztemető mindkét kapuján október 29-től november 1-jéig reggel hét és délelőtt tizenegy óra között hajthatnak be autóval az arra jogosultak. A temetői járműforgalom csökkentése, valamint a nehezen mozgó látogatók segítése végett a vállalat elektromos kisbuszt közlekedtet a Nádorvárosi köztemetőben a hosszú hétvége minden napján délelőtt tizenegy és délután öt óra között. A járatok a régi ravatalozó elől indulnak, a felszállás pontos helyét Győr-Szol-zászlók jelzik.
Csak a Nádorvárosi köztemetőben 25 hektáros területen kell folyamatosan rendet tenni. Fotó: Béres Márton
Csak a Nádorvárosi köztemetőben 25 hektáros területen kell folyamatosan rendet tenni. Fotó: Béres Márton

További segítség a sírkertekbe kilátogatóknak, hogy a társaság minden győri köztemetőben október 30-án, október 31-én és november 1-jén délelőtt tíz óra és délután négy óra húsz perc között gondnoki szolgálatot működtet, ahol biztosítják a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés lehetőségét.

A Nádorvárosi köztemető mindkét bejáratánál a kiemelt időszakokban a rendőrség segítséget nyújt a forgalom irányításában. A régi bejárat melletti autószalon parkolóját idén is igénybe vehetik az autósok. 

Minden városi köztemetőben megteremtették a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét. Az üzemeltetőkéri a hozzátartozókat, hogy a régi koszorúk, mécsesek és csomagolóanyagok kidobásakor lehetőség szerint vegyék figyelembe a kukákon jól olvasható feliratokat.

A Győr-Szol azt tanácsolja, senki se hagyjon a kocsiban látható helyen értéket, s a sírra vagy a kút mellé se tegyen még rövid időre sem autó- és lakáskulcsot, mobiltelefont, más értéket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Caramel Győrben zárja turnéját, extrákkal készül

Caramel Győrben zárja turnéját, extrákkal készül
A győri Audi-arénában adja idei, tízállomásos vidéki turnéjának utolsó koncertjét Caramel december 17-én. Tovább olvasom