Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Minden terv megvalósult a gönyűi óvodában

A napokban befejeződött a gönyűi Kék Duna Óvoda teljes körű felújítása és átépítése.

A kétszintes, új funkciókkal és helyiségekkel bővült mikrotérségi óvodaközpontot ünnepélyesen szeptember második felében nyitották meg.

A gönyűi Kék Duna Óvoda öt csoportjába 126 gyermek jár, akik szeptemberben már egy teljesen megújult intézményt vehettek birtokba.

Mint korábban hírül adtuk, 2010 nyarán megkezdődött a teljes átalakítás, emeletráépítéssel. Az intézmény a mikrotérség sajátos nevelési igényű gyermekeinek integrációját is vállalta, ehhez speciális fejlesztőszobát alakítottak ki.

A gönyűi Kék Duna Óvoda összes tervezett fejlesztése megvalósult a szeptemberi átadásig. Fotó: B. Z.
A gönyűi Kék Duna Óvoda összes tervezett fejlesztése megvalósult a szeptemberi átadásig. Fotó: B. Z.

A megnyitón részt vett Kara Ákos országgyűlési képviselő, Balogh József, a támogatásról döntő RFT korábbi elnöke és Kovácsné dr. habil. Németh Mária, az NYME Neveléstudományi Intézet igazgatója. A beruházás végösszegéhez az önkormányzat a 85 milliós támogatás tízszázalékos önrésze mellett a további szükséges 22 millió forintot is biztosította – tudtuk meg Major Gábor polgármestertől.

– A beruházásban minden tervünk megvalósult – mondta el portálunknak Hengster Zsuzsanna óvodavezető. Az emeleti nagy tornaszoba, a kiskonyha, az asztmás panaszokat enyhítő himalájai sószoba és főként az NYME Neveléstudományi Intézet hallgatóinak gyakorlati terepet nyújtó monitoringhelyiség nagy előrelépést jelent. Az utóbbi segítségével a pedagógusok, hallgatók a gyermekek zavarása nélkül követhetik a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját, illetve a másik oldalon a fejlesztőpedagógusok, a logopédus munkáját, a balettfoglalkozásokat.


Sikerült az automata locsolórendszeres ˝miniarborétum˝ kialakítása is, ahol az erdőpedagógiai foglalkozások nagy része zajlik. A kicsiket környezet-, egészség- és viselkedéskultúrára oktatják, egyebek közt a falusi porták, az állatvilág, a népszokások és jeles napok, a táplálkozás és a mozgás összefüggéseinek feltárásával, játékos foglalkozásokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukorbetegek: a téma Győrben és Csornán is fontos

A Győri Cukorbeteg Klub tagjai hétfőn délután a csornai diabéteszes betegeket is várták klubos… Tovább olvasom