Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Micinek hívják a kecskét, aki besétált egy győri boltba - jelentkezett a gazdája - fotók

Micinek hívják a kecskét, aki besétált egy győri boltba - jelentkezett a gazdája - fotók
Az egyéves kecske tett egy kört a szerszámok között a bámuló vevők szeme láttára. Az üzlet tulajdonosa, Pap Oszkár, a győri evezőssport alakja vette gondozásába a gazdátlan állatot.
Délután eredményre vezetett a kutatás. Mint kiderült, a közeli Cső Lavina telephelyéről ment világgá az állat. „Zárás körül kóborolt el, valahogy átugrotta a kerítést, korábban sosem tett ilyet – mesélte lapunknak gazdája, Szórádi Lászlóné.

– Egyből a keresésére indultunk, de szőrén szálán eltűnt. Párjával együtt csupán az unokák kedvéért tartjuk." Végül azt is megtudtuk, hogy hívják a csavargó kecskét: Micinek, míg párja, Bongyor otthon várta hazatértét.

Korábban írtuk


„Azt hittük, hogy Valentin-nap vicc: egyszer csak ott állt egy kecske a bolt közepén" – hangzott az élménybeszámoló első mondata. Elkerekedett ugyanis a szeme a Fehérvári úti ÉPFU-irodaház aljában lévő szerszámbolt eladóinak és vásárlóinak, amikor csütörtök délután kettőkor besétált egy kecske az ajtón. Körülnézett az üzletben, megszemlélte a fa- és fémipari szerszámokat, tett egy kört a pultok körül, majd vásárlás nélkül ment a pénztárhoz. Végül Papp Oszkár, az üzlet tulajdonosa, a győri evezőssport elismert alakja vette oltalmába az árván őgyelgő állatot.
Fotók


„Jó helyre tért be, mert szeretjük az állatokat és egyből azon munkálkodtunk, hogy enni kapjon és megkeressük a gazdáját – mesélte Papp Oszkár. – Merthogy ennek az állatnak biztos, hogy van gazdája. Nyakörve nem volt, de ápolt, kezes jószág. Nem tudjuk, honnét érkezett ide a városba, mindenesetre mi gondozásba vettük."

A szomszédos zöldségestől salátaleveket kapott, majd búza is jutott a hozzáértők által egy éves körülinek saccolt állatnak. Mivel az üzlet egy négysávos út mellett fekszik, nehogy az autók áldozata legyen, ideiglenesen jobb helyet is kerítettek neki: Papp Oszkár édesapja fogadta be kertjébe a vándort.

„Igazán kezes jószág, engedte magát megsimogatni, amikor mondtam neki, hogy ugorjon be az autómba, készségesen megtette, később engedelmesen kiszállt, így vittük ki a kertbe" – mesélte az állatszerető bolttulajdonos, aki éppen Budapestre készült, hogy evezős fiatalokat fogadjon a repülőtéren; a váratlan fuvar miatt kicsit késett.
Fotók

A szelíd állatot azóta megsétáltatták a szabadhegyi családi házak között, közel a Győr Plázához. Kecskénk jól érzi magát, szelíden tűri a simogatásokat, a gondoskodást. Neve még nincs, de mivel egy szerszámboltba tért be, javaslatként elhangzott, hogy hívják úgy mint a mesebeli ezermestert, Mekk Eleket - annak ellenére is, hogy a kóbor állat nőstény. Az éjszakát a furgonban töltötte, ezt már szállásnak érzi, készségesen ugrál ki – és be az autóba. Megfejni még nem lehet: megtalálói utánanéztek, csak az első ellése után ad tejet.

Ha valaki tehát olvasóink közül elvesztett egy kecskét, az sürgősen jelentkezzen a Fehérvári úti ÉPFU-irodaház aljában található Holz & Metal Kft.-nél!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi logisztikai központjain épül meg Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja Győrben

Az Audi logisztikai központjain épül meg Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja Győrben
Évente minimum 9,5 gigawattóra energiát termel majd. Tovább olvasom