Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Mennyire szigorúak az ellenőrzések a magyar-szlovák határon?

A kisalfold.hu munkatársai a Győr-Vámosszabadi-Dunaszerdahely-Bős útvonalon két rendőrautóval találkoztak. Mindegyik szlovák volt, s egyik sem végzett ellenőrzést.

A magyar rendőrség a bevándorlási hullám miatt főleg a határ menti régiókban fokozottan ellenőrzi a járókelőket és a sofőröket - adta hírül a pozsonyi Új Szó múlt héten.

A lap értesülései szerint fokozott ellenőrzésekre kell számítani a magyar-szlovák határon a menekültáradat miatt.

Helyszíni bírság 5000 forinttól 50 000 forintig

A cikkből kiderült, hogy ha egy uniós állampolgár nem tudja felmutatni rendőri ellenőrzés során a tartózkodási jogot igazoló okmányát, akkor szabálysértési eljárás kezdeményezhető ellene, jobb esetben csak helyszíni bírsággal büntetik.

A szabálysértés miatt 5000 forinttól (16 euró) 50 000 forintig (160 euró) terjedő helyszíni bírság szabható ki mind Magyarországon, mind Szlovákiában, mint ahogy a schengeni övezetbe tartozó összes tagállamban is.

Utunk során két rendőrautóval találkoztunk

A kisalfold.hu munkatársai a héten Vámosszabadinál lépték át a magyar-szlovák határt; kíváncsiak voltunk, hány rendőrautóba, esetleges ellenőrzésekbe botlunk. Nos, utunk Nagymegyeren és Dunaszerdahelyen át Bősig vezetett, majd onnan vissza a medvei határátkelőig.

A 75 km-es kör során két szlovák rendőrautót láttunk - magyart egyet sem a határ közelében -; az egyiket Vámosszabadi és Medve között, míg a másikat Medve településén.

A szlovák rendőrök ott jártunkkor nem végeztek ellenőrzéseket.

Az egyik szlovák rendőrautó a vámosszabadi határnál
Az egyik szlovák rendőrautó a vámosszabadi határnál

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkány támad a harmadik emeleti győri panellakásban! - fotó

Patkány borzolja a kedélyeket a lakóhelyén? Íme, két fontos győri telefonszám! Tovább olvasom