Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Menjünk a föld alá!

Győr - Számtalanszor előkerült már Győrben egy szó a városfejlesztéssel összefüggésben, mely komoly indulatokat (pozitív és negatív) váltott ki, de sosem jutott a reális szakmai viták asztalára. Ez a szó nem más, mint a süllyesztés.
Legutóbb az Európa Kulturális Fővárosa kapcsán, mikor civil javaslatként ismét a vasút belvárosi szakaszának elsüllyesztése került napirendre. Aztán hallani lehetett a Szent István út egy szakaszának föld alá süllyesztéséről is.

A „Legyen az utca az embereké" szlogent a Keret Egyesület városépítészettel foglalatoskodó „szakosztálya" a belváros egyik legforgalmasabb és egyben legkritikusabb szakaszára alkalmazta. Nevezetesen az Árpád út, az Aradi vértanúk útja és a Czuczor Gergely utca közötti szakaszán egy mélygarázs megálmodásával igazi forgalomcsillapítást és „autómentesítést" hajtott végre a számítógép segítségével. Eltüntettük a felszínen található autóparkolókat, egysávosítottuk a felszíni közlekedést. A helyükre biztonságos kerékpárutat, tárolókat, kávézókat, padokat, zöldfelületet, valamint igényes információs pavilonokat helyeztünk. (Az Árpád úti patika tömbjének udvarán már több éve mélygarázs működik.)
Európában számos projekt bizonyítja, hogy az értékes belvárosi területek felszínén az autóparkolók helyett az embereké a főszerep.

Keret Egyesület

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színekkel jelölt kutyák Abdán

Abda - A kutyák bőre alá beültetett csipeknél kevésbé korszerű, azonban jóval olcsóbb megoldást… Tovább olvasom