Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Menetrend szerint

Győr - Valóban menetrend szerint hétfőn éjfélkor kezdődött, s az előző munkabeszüntetésekhez kísértetiesen hasonlóképp délelőtt tizenegykor véget ért a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által hirdetett sztrájk.

Ekkor még négy (zömében keleti) megye tartotta magát, s folytatta a munkabeszüntetést, de délután egykor ők is abbahagyták. Mindenhol járnak tehát a vonatok. Győr-Moson-Sopron megyében a sztrájk alatt csupán késéseket lehetett érzékelni a munkabeszüntetés következményeiből, a vasutasok dolgoztak.

Fotó: Bertleff András
Fotó: Bertleff András

A MÁV Zrt. országos adatai szerint a forgalomirányításban részt vevő munkatársak 98 százaléka döntött a munka mellett, tehát nem sztrájkolt. A GYSEV Zrt. vonalain már hétfőn délelőtt helyreállt a rend, s a megszokott módon közlekedtek a vonatok.

Olvasóink írták

 • 9. /joco1 2008. július 16. 21:21
  „matriné hát nem érted? a te gaskocskád cirkuszt csinált a sztrájkbol, a fideszes szakszervezti ágozat vezetöi posztért.lenin korában ismert volt a permanens forradalom fogalma, hát most kicsi leninünk(gaskocska) kitalálta nekünk a permanens sztrájkot is.”
 • 8. matriné 2008. július 16. 09:18
  „Szerintem felesleges "Gaskó"urat szó-csépelni! Aki sok munkahelyen dolgozott ott ahol volt szakszervezet és ismerte is a tevékenységüket az engem igazol abban , hogy kik választották és irányították a "szakszervezeti vezetőket"! Alulról építkező szakszervezetet az országunkban az emberel egyik kezükön meg tudják számolni! De mára már azok is szerte foszlottak, vagy inkább szétverették azokat is ép úgy mint a Magyar árut termelő üzemeket és agyárakat!”
 • 7. /joco1 2008. július 15. 20:44
  „6.os:gaskonak nem voltak sztrájkjai:ö csatlakozott a többi (többségi szakszervezetekhez)A kedvezményes hiteleket ovi hatalma idején kapta. egy sztrájk nem ilyen ,ez egy cirkusz.ha van érdekem kiállok ,de ha nincs csak ilyen permanes sztrájkot folytattok.Hiába a fidesz szakszervezti ágazati fönökségért meg kell küzdenie.”
 • 6. Dew 2008. július 15. 20:32
  „3. Arról a fideszes tagozatról csak annyit, hogy voltak a Gaskónak sztrájkjai a Fidesz-kormány alatt. Akkor a baloldal sztárembere volt. Most akkor hogy van ez? És ha nem irányítanák felülről, honnan kapna kedvezményes hiteleket? Nekem több MÁV vasutas mondta, hogy a gaskói akciók csak porhintés a nép szemébe. Inkább nekik hiszek, mint az összevissza beszélő prolitikusoknak.
  Amúgy is, ez nem sztrájk, amit csinálnak. Egy egyszerűbb kábellopás jobban leállítja a forgalmat, mint a gaskóiádák.”
 • 5. /joco1 2008. július 15. 18:02
  „MATRINÉ a gaskoi sztrájk lényegében tévedett.ez a cirkusz csak egy ember -gasko- érdekeit szolgálja, ha nem igy lenne, miért nem sztrájkol a többi kb99.%-a vasutasoknak?És ki irányitja "felülröl"?, ja a leendö fidesz szakszervezeti tagozati vezérségért küzdö gaskocskát?”
 • 4. matriné 2008. július 15. 12:25
  „Kedves "joco1" miben tévedek? A szakszervezeteket mindig is felülről irányították és fogják is!”
 • 3. /joco1 2008. július 15. 10:51
  „2 es talán tévedésben vagy? tudod a fidesz szakszervezeti tagozatának leendö vezére nem veszi figyelembe a dolgozok érdekeit,a többi -nagyobb szakszervezet a vasutnál-miért nem sztrájkol? tudod ha csak a dolgozok 2-3 százalék sztrájkol az nem a többség érdekében történik.na de a vasut mivel veszélyes üzem ,a állomás életét egyetlen egy sztrájkoló is meg tudja bénitani.tudod egy 30 millás(kedvezményes)hitel felvételü, több beosztásból fizetést kapo faszi ne szövegeljen hanem dolgozzon.”
 • 2. matriné 2008. július 15. 07:50
  „Ott ahol fütyülnek a vezetők a sztrájkra ott ez lesz a vége!A MÁV vezetőségét nem érdekelte sosem a dolgozók érdeke,sőt az utasoké sem!Nekik mindenhogyan meg van a tejbe aprítani való!Ép úgy mint az ország vezetőségének! Mivel az Ő megélhetésük,gyarapodásuk nem a dolgozók és a lakosság javainak gyarapodásától függ így tesznek rá, hogy mi fog történni a sztrájkok hatásaival!”
 • 1. /joco1 2008. július 15. 05:16
  „ez a gaskoi permanes sztrájkolás cirkusz, megcsufolása a munkávállalok egyetlenegy hatásos érdek érvényesitő eszközének”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maguktól halnak ki szép lassan a Trabik?

Győr-Moson-Sopron - 2020-ig kitolták a kétütemű, katalizátor nélküli autók kivonását a forgalomból,… Tovább olvasom