Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Megyei matrica - 51 forint a kilométerdíj Győr-Moson-Sopron területén

Minden megyében mást adnak ötezer forintért.
Aki Veszprém megyében vásárol megyei matricát, tizenegyszer annyit fizet egy kilométer gyorsforgalmi út használatáért, mint ha valaki Pest megye útjaira váltja meg ötezer forintért az idei használat jogát - írja a Népszabadság.

Az újság szerdai cikke szerint minden megyében mást adnak ötezer forintért. Van, ahol autópályából és autóútból is bőven jut a közlekedőknek, máshol be kell érniük néhány kilométernyi városi elkerülővel.

A Pest megyei vignetta a sztrádák szomszédos megyékbe átnyúló szakaszaival együtt mintegy 220 kilométernyi gyorsforgalmi útra érvényes, azaz egy kilométernyi út használata kevesebb mint 23 forintba kerül. Ez az ország 1247 kilométernyi hálózatára 42 980 forintért megvásárolható éves matrica 34 forintos kilométerdíját sem éri el.

A megyei matricák árával számolva az átlagos kilométerdíj meghaladja a 60 forintot. A legmagasabb kilométerdíj a Veszprém megyei: egy kilométerért ott 256 forintot fizetnek. Baranyában jobb a helyzet: 85 forintba kerül egy kilométer gyorsforgalmi út éves használata. Az M1-esen például Komárom-Esztergom megyében még 81 forint ezer méter ára, átérve Győr-Moson-Sopron területére viszont már 51 forint. Az M3-as autópályán Heves megyében 56 forintért, Szabolcs-Szatmárban 65 forintért, Borsodban 59 forintért autózhatunk egy-egy kilométert. Az M7-esen ugyanakkor Pest megyében 23, Fejérben 39 forint egy kilométer - számolta ki a lap.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taxival szökött meg a néni a győri kórházból

Egy pszichiátriai beteg szökött meg a kórházból. Az idős néni taxit hívott magának, a rendőrök találták meg az otthonához közel. Tovább olvasom