Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Megújult óvoda Ravazdon

A "XXI. századi oktatási-nevelési feltételek megteremtése Écsen és Ravazdon" című projekt keretében megújult a ravazdi óvoda, amit ünnepélyesen is átadtak.
Écs és Ravazd községek önkormányzatai 2007-ben, a helyben történő tanulás lehetőségének megtartása érdekében közoktatási társulást hoztak létre, az écsi és ravazdi óvodák, valamint általános iskolák összevonásával.

Écs és Ravazd községek önkormányzatai közös pályázatot nyújtottak be, a közoktatási társulás 3 épületének korszerűsítésére és új épületszárny építésére. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, az Écs Ravazd Közoktatási Társulás összesen 330 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melyet a Magyar Állam és az Európai Unió finanszíroz. A fejlesztésnek köszönhetően az intézmények ideális környezetet nyújthatnak a gyermekek és a pedagógusok számára a munkavégzéshez. Könnyebben megvalósíthatóvá válik a már korábban is sikeresen alkalmazott integrált nevelés, azaz a speciális nevelési igényű gyermekek nevelése és oktatása.

A projekt keretében elsőként a ravazdi óvoda beruházása fejeződött be; szeptember 1-én már működő intézmény várja a gyermekeket.

Olvasóink írták

 • 2. keti 2009. szeptember 01. 12:49
  „Egyetértek. Főleg a két jelenlegi óvónő viselkedése volt kritikán aluli. Álltak komor gyászos képpel egy helyben, nem is köszöntötték a vendégeket, holott ők voltak a "házigazdák". Van egy új pedagógus is, akit be sem mutattak, sem az új szakmai vezetőt, holott az érintett szülőket ez igenis érdekelte volna. Azt bezzeg 3× kihangsúlyozták, hogy ki volt az ilyen-olyan menedzser, tervező miegymás. Több volt az écsi ezen a megnyitón, mint a ravazdi. Nagyon szép az óvoda, biztosan megfelel az EU előírásainak is, de hogy 20-25 kisgyerekre a 3 kézmosó kevés, az 100%. Nem tudom, hogy maguknak a pedagógusoknak meghallgatták-e a véleményét ezekről a dolgokról.”
 • 1. girl 2009. szeptember 01. 12:09
  „Gyönyörű szép lett az ovi,nem utolsó sorban a környezet is csodálatos.
  Ennek ellenére a megnyitó ünnepségen elég gyászos volt a hangulat
  Akinek nem inge,ne vegye magára.
  Egy két ember úgy látszik nem tud örülni semminek.........

  1 ravazdi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bölcsőde Öttevényen

Önálló bölcsődei csoport indul szeptember 1-től az öttevényi Mackó-Kuckó Napköziotthonos Óvoda és… Tovább olvasom