Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Megújult a győri Pataházi út egy szakasza

A változó és fejlődő révfalui városrész utcái fokozatosan újulnak meg, csütörtök délelőtt a Pataházi út mintegy 120 méteres szakaszának elkészültéről tartottak sajtótájékoztatót.

A Pataházi út Révfalu fejlődő, új családi házakkal bővülő területén van, sok új családi-és társasház épült ott az elmúlt években. A hetvenes években kialakított, felületi bevonatos burkolat keskeny, felülete idomtalan volt, a vízelvezetési megoldása nem volt megfelelő. A közterület kialakítása során ezt a keskeny útburkolatot vették figyelembe a közvilágítási-és közcélú elektromos hálózat kiépítésekor, ezért az út felújítása, szélesítése során három oszlopot át kellett helyezni, melyek közvilágítási, közcélú elektromos kábeleket, távközlési kábeleket tartalmaznak.

A kivitelezés során a Győri Útkezelő Szervezet kivitelezői elbontották a régi útburkolatot, és egy teljes újat építettek 5,5 méter szélességben. A felszínen összegyülemlő csapadékvizet szegélyekkel lehatárolva vezették a víznyelőkbe.

A járdát újraaszfaltozták, és az új családi házak előtti teresedést is rendezték a szegélyek lehatárolásával.

Mintegy 120 tonna aszfaltot dolgoztak bele az új pályaszerkezetbe a 26,8 millió forintos beruházás során, amely teljes mértékben önkormányzati forrásból valósult meg.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai: Győr soha ennyi támogatást nem kapott

Sikeresnek értékelte Győr 2013-as esztendejét Borkai Zsolt a sajtó munkatárasainak tartott évzárón… Tovább olvasom