Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 9°C Még több cikk.

Megnyitották az új lelki egészségközpontot a győri Petz-kórházban

Megnyitották az új lelki egészségközpontot a győri Petz-kórházban
Bemutatták a megyei Petz-kórházban működő lelki egészség központot, a Győri járás egészségfejlesztési irodáját, ami a lakosság kedvezőtlen egészségi állapotának javítása miatt jött létre.
A Győr Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ a Széchenyi 2020 pályázat keretében, 90 millió forintos uniós támogatással jött létre a kórház rendelőintézetében, a Szent Imre úton. Alapfeladata, hogy Győr és a járás lakosainak, közösségeinek, s az egészségügyi alap- és szakellátásban dolgozóknak egészségprevenciós, valamint mentálhigiénés szolgáltatásokat nyújtson.

Így számos egészségfejlesztési programot tart, a települési, iskolai és munkahelyi színtéren is kezdeményez: támogatja a betegklubokat, az önsegítő csoportok működését, elősegíti a részvételt a szűréseken. Létrehozását – mint tegnap elhangzott – a lakosság kedvezőtlen egészségi állapota indokolja, mert bár két évtizede javultak a mutatók, az EU többi országaitól így is elmaradtunk. Gyakoribbak a betegségek, kimagasló a halandóság, s a magyarok rosszabb minőségű és rövidebb életre számíthatnak, még a velünk együtt csatlakozott visegrádi országokhoz viszonyítva is.

Ehhez hozzájárul az életmód, az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, az alkohol s a mozgás hiánya. A Petz-kórházban tegnap Pozsgai Márta ápolási igazgatóhelyettes, projektmenedzser köszöntötte a vendégeket, majd Tamás László János főigazgató főorvos és Somogyi Tivadar alpolgármester megnyitója után az egészségközpontot Miklósyné Bertalanfy Mária szakmai vezető és Boncz Ágota irodavezető mutatta be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri sürgősségi bajaira van hatásos pirula?

A győri sürgősségi bajaira van hatásos pirula?
A győri Petz-kórház főigazgatója a helyi háziorvosokkal ült egy asztalhoz, hogy azon a szinten… Tovább olvasom