Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Megnyílt a lottómilliomos győri kávézója - alkoholmentes pezsgővel koccintott a rokonság - fotó

Andraschek László feleségének, Anikónak az álma vált valóra vasárnap: megnyílt Győrben az a kávézó, amely egyben otthona is lesz a szenvedélybetegeket támogató alapítványnak.

A hajléktalanból lett lottómilliomos története eddig is tanulságos és sok tekintetben szívmelengető volt, most pont kerül a mondat végére.
A megnyitón alkoholmentes pezsgővel koccintott a rokonság, merthogy  a meghívotti kör láthatóan belőlük, illetve a barátokból állt.

Ismert győri közéleti arcot nem láttunk. Eljött Andraschek László négy testvére, de természetesen Anikó családja is velük ünnepelt. A kávézóban - ahogy a nyitás előtt a házaspár elmondta - szintén rokonok és ismerősök dolgoznak mostantól.  

A lottómilliomos győri kávézója. Fotó: H. Baranyai Edina


Az ünnepségen meg lehetett kóstolni a kávézó különlegességét, a csokis kebapot, később csokoládé szökőkutakból is csemegézhetnek a vendégek. Az első napon természetesen nem kellett fizetnie a rokonságnak, de a becsületkasszába tett pénzt a fogyatékkal élő gyerekek győri zeneoktatására ajánlotta fel a család.

Volt zenekar is megnyitón, s amikor a zenészek épp azt játszották, hogy "milyen jó nekem, hogy vagy nekem", Andraschek László átverekedve magát a tömegen, táncra hívta a feleségét. Az ő álmuk - köszönhetően nyilván sok-sok százmillióknak is - valóban beteljesedett. 

Előzmények:

Andraschek László egy évvel ezelőtt a Kisalföldben mondta ki először a nyilvánosság előtt, hogy lottómilliomos lett. Több mint félmilliárdot nyert a skandináv lottón.

˝Nem szórjuk el a pénzt, akkor sem, ha rokon kéri – mondja most Andraschek László. – Valószínűleg zsigeri dolog, hogy nem költünk összevissza.˝

László felesége, Anikó továbbra sem adta fel a tervét, hogy létrehozza a szenvedélybetegeket segítő alapítványát. Ennek a székhelye az a kávézó lesz, ami a hétvégén nyílik Győrben. Csokoládé lesz és üdítő is. Alkohol nem. A bevételből szeretnék fenntartani az alapítványt.

Az élete rendeződött a lottómilliomosnak és feleségének: Andraschek Lászlónak és Anikónak. Fotó: H. Baranyai Edina
Az élete rendeződött a lottómilliomosnak és feleségének: Andraschek Lászlónak és Anikónak. Fotó: H. Baranyai Edina

Az elmúlt egy évre visszatekintve elmondták: legnehezebb az volt–, hogy megtanuljanak nemet mondani. Amíg szegények voltak, sokkal könnyebben adták oda az utolsó ezer forintjukat, mert tudták: sorstársaik megbecsülik azt a pénzt. Anikó elmondása szerint volt, hogy Debrecenből érkezett hozzájuk egy anya két gyerekével, és a bedőlt lakáshitelére kért segítséget. Leültették őket, megetették, aztán hazaküldték. Ez már nem ment.

Hogy mi történt még egy év alatt házaspárral? További érdekes és tanulságos részleteket a Kisalföld napilap pénteki számában olvashatnak!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint százszor adott, most olvasónk kér vért a szívműtétjéhez

Azt kéri idegenektől Pápai László, ami számára mindig is természetes volt: több mint százszor adott vért, de most az ő műtétjéhez kell. Tovább olvasom