Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

''Megmenekült'' hétmilliárd

Győr - A pénteki győri városházi sajtótájékoztatón Simon Róbert alpolgármester néhány adatot ismertetett annak illusztrálására, mit jelentett volna, ha az európai bíróság másként dönt, s jövőre meg kellene szüntetni a helyi iparűzési adót.
A győri önkormányzat idei bevételeiben 50 millió forinttal szerepel az idegenforgalmi adó, 1 milliárd 650 millió forinttal az építményadó és 7 milliárd forinttal az iparűzési adó. Ez utóbbi a város összes bevételének több mint 20 százaléka, kiesése tehát igencsak fejre állította volna a jövő évi költségvetést, magát a városfenntartást, -fejlesztést.

Borkai Zsolt polgármester hozzátette a tájékoztatón, hogy jövőre az iparűzési adó kivetésében legfeljebb annak mértékét határozhatja meg az önkormányzat közgyűlése, nem lehet különbséget tenni egyes cégek között. Lapunk kérdésére elmondta: ez természetesen azt is jelenti, hogy megszűnik az a korábbi lehetőség, miszerint a város, ha érdeke úgy kívánta, a helyi munkaerőt kiemelten foglalkoztató, Győrbe települő cégeknek adókedvezményt adhatott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett, mint az (olajos) rongy

Győr - Elképesztő! Erre hívják fel a figyelmet! – telefonált egyik olvasónk a minap. Elmondta,… Tovább olvasom