Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Megjött a Mikulás Győrbe! - sok fotóval

A kisgyerekek legnagyobb örömére a győri Mikulás idén is megajándékozta őket. Mi úgy láttuk: volt zsákjában minden jó!Népes gyermeksereg várta a városház előtti téren a győri Mikulást, aki – a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan – idén is lovas hintón érkezett. A megfáradt vendéget ˝hivatalosan˝ Simon Róbert Balázs alpolgármester köszöntötte, majd a csillogó szemű apróságok viszonozták kedves énekkel és verssel a Mikulás puttonyából ˝elővarázsolt˝ szaloncukrokat.

Megérkezett a Mikulás Győrbe! Fotók: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. GyőriMikulás 2009. december 08. 19:12
  „Kedves Fórumozók!
  Azt gondolom, hozzászólásaitok sok nem ide valót tartalmaz.
  Ha valaki segítőként nem tud hozzá szólni, annak nem kellene fanyalkodóan értékelni a 21 éve tartó tevékenységet, amit több száz segítővel minden évben kézzel válaszolunk a gyerekek leveleire, majd a kezdetek után néhány évvel, 1995-ben a levelekben jelzett problémáik miatt létre hoztuk a Győri M-M Vonalat, ahol lelki problémáikban segítünk napi 4 órában. Amíg ezt nem tettük, addig Győrben évente 12-14 gyermek öngyilkosság történt. Ma ez a szám évi 1-2 gyermek hal meg öngyilkosságban. Erről kellene beszélni!
  Az évente levelet küldő gyerekeket pedig ingyen hívjuk meg a Színházba és ingyen adunk a kezükbe egy csomagot.
  Az az anyuka, aki már második évben nem tud eljönni gyermekével, annak azt ajánlanám, hogy november elején írjon, amikor még vannak jegyek. De ha minden évben az utolsó napokban érkezik a gyermekének levele, akkor a saját gondosságát kell a gyermeke iránt fokozni, nem pedig minket rossz színben cinikus hangon minősíteni!
  December 3-án pedig azért kell indulni, mert közel 25 helyen jelenek meg a képen látható kismanókkal. Ebben az évben így legalább 4000 kisgyermeknek okohattunk örömet.
  A Télapó és a Mikulás összekeverése pedig elég helytelen, mert a kettő nem azonos.
  Lásd: www.santaclaus.hu , vagy a www.mikulasbirodalom.hu oldalakon.
  Télapót megtalálhatja mindenki a bevásárló központokban, a Mikulás pedig december 5-én érkezik!
  Zárásként a kesergőknek szeretnék elbüszkélkedni, december 28-án Antályában adják át Magyarországnak a " BÉKE ORSZÁGA" díjat, éppen a 21 éves tevékenységünk okán, amit szeretnék itt megköszönni, az összes győri Mikulásnak, aki velem együtt évről -évre teszi a dolgát, még akkor is, ha egyes győri médiának nem lépi át az inger küszöbét.
  Barátsággal mindenkinek:
  Győri Mikulás”
 • 23. adalfold 2009. december 08. 11:08
  „cska kergetné el a varjakat, messze, vissza közel-keletre.”
 • 22. Truder 2009. december 07. 09:01
  „Mikulás! én veled vagyok!
  http://www.mikulasbirodalom.hu/
  Aki nem tudja, hogy kiért, miért van ez az egész, legalább vegye a fáradságot, és tájékozódjon!
  Éppen annyi időbe telik, mint ostobaságokat írni..”
 • 21. janika 2009. december 07. 06:51
  „Lehet, hogy a képen látható törpe mikulásokból pár év múltán "motoros krampuszok" lesznek és Ők száguldoznak Győr utcáin mert, miért ne tehetnék? Mielőtt a "feltámodási" körbe -körbe menetet megunták gyalog!”
 • 20. juju78 2009. december 06. 22:16
  „Igazad van janika! Az üzlet az üzlet, a MIKULÁS meg MIKULÁS!”
 • 19. Josh30 2009. december 06. 22:01
  „janika: inkább a mesevilág, mint ez... Egyébként meg ajánlom figyelmedbe Juju utolsó mondatát. A magam részéről remélem, hogy vonatkoztathatom magamra.”
 • 18. juju78 2009. december 06. 21:36
  „Hű de nagyon tudja minden kívülálló a tutit! Csak zárójelben jegyzem meg, hogy mindig ez a legegyszerűbb út. Aki úgy érzi, hogy ötleteivel, munkájával ingyen és bérmentve tud segíteni az alapítványban, az ne habozzon, ragadjon tollat, küldje el, s lehet segítő. A levelet ugyanoda kell küldeni, mint ahonnan a jegyet várják!
  Joshnak igaza van a 2 év alattiakkal kapcsolatban is. Talán nem kellene 21 év tapasztalatát kétségbe vonni!
  És a MIKULÁS nem ugyanaz mint a TÉLAPÓ! Aki nem hiszi, járjon utána!
  KISSTOP 10! Gondolom, kedvesen jelezte a levélíró manó, hogy kéri a szülő megértését! Nem értem mi a vicces, hacsak nem az, hogy Ön a Színházat és a Széchenyi teret egy kalap alá veszi.A színház zárt tér, erős hang és fényeffektekkel 30-40 perc műsor. A tér ezzel szemben szellős, nincs előadás fényekkel és hangokkal.
  Macsek23! Lehet hogy mindegyik évben későn írtatok. A jegyek száma véges. Egyébként ha nem itt a fórumon reklamálnál, hanem a Mikulasbirodalomban, talán használhatóbb választ kapnál, s nem lennél ilyen cinikus! Kérlek!

  Egyébként meg: Akit az istenek szeretnek, meghagyják gyereknek!”
 • 17. janika 2009. december 06. 07:18
  „"Josh30" szerintem nem is fog már felnőni. Jó neki a mesevilg is.”
 • 16. adalfold 2009. december 06. 01:48
  „budos kommunistak.”
 • 15. Josh30 2009. december 05. 18:50
  „janika, ismered a mondást, miszerint ha hallgattál volna, okos maradtál volna? Sok mikulás valóban nem szól másról, mint az üzletről, de az a Mikulás, akiről a cikk mesél, végképp nem egy financiális alapokon nyugvó figura...

  macsek23: talán, ha nem szólítanátok télapónak a Mikulást, küldene jegyet... :D De tényleg, a kettő nem ugyanaz! Miért vársz jegyet, ha még arra sem veszed a fáradságot, hogy rendesen megszólítsd? Egyébként nem azért, de maga a tény, hogy a Mikulás személyesen válaszol egy levélre, maga a csoda. Sokezernyi levél érkezik ilyenkor a Birodalomba, és mindegyikre személyes válasz megy. Függetlenül attól, hogy van-e mellette jegy, ez is csoda egy dolog, és aki ezt nem veszi észre, az magára vessen... Meg lehet írni azt a levelet harmadszor, ne adj´isten negyedszer is. Mellesleg sok gyerek eleve nem a jegyért ír.”
 • 14. janika 2009. december 05. 17:42
  „Kicsi korbanlehet a gyereke legjobban átverni! ne, hogy időben megtudják a valóságot! Üzlet az üzlet!”
 • 13. Truder 2009. december 04. 10:06
  „Vegyük már tudomásul, hogy a Mikulás nem értünk, hanem a gyerekekért jön! Sajnos annyi jegyet nem tudnak szétosztani, hogy mindenki beférjen az ünnepségre, hiszen meghatározott férőhely van, és éppen ezért járja napokon át a várost, hogy minél több kisgyermek találkozhasson vele. Nekik ez valóban nagy élmény, még akkor is, ha mindez nem dec. 6-án történik. Az "igazi" győri Mikulással találkozni csoda, mert szép igényes a ruhája, nem lóg ki márkás kondi a palástja alól, és nincs fülbevaló a fülében, és még sorolhatnám, hogy milyen gyenge kóklerek akarják utánozni őt, pusztán üzleti fogásból! Sajnos(aki nem tudja, annak most elmondom) nem véletlen, hogy ilyen korán kezdi a "kampányát", hiszen nagyon sok helyen meg kell jelennie, és ezt egyetlen nap alatt nem lehet végrehajtani.
  Akinek ennyi baja van ezzel a Mikulás dologgal, maradjon otthon, és akkor nem fog vele találkozni, sem 3.-án, sem utána. Talán ő nem volt kisgyermek, rögtön savanyú képű felnőttként jött erre a csodálatos világra!

  Gratulálok a Mikulásnak, hogy ennyi mocskolódás, vádaskodás után, még maradt energiája, és kedve, hogy örömet lopjon a kicsik szívébe!! Sok kitartást kívánok neki, úgy gondolom, hogy sokakkal ellentétben, ő valóban egy boldog ember!”
 • 12. macsek23 2009. december 04. 09:19
  „Kedves télapó!Mi már 2. éve írtunk neked de mindig ugyan az a levél jön, majd jövőre.A kicsi örömmel rajzol neked.Megy a postás elé és meséli hogy írt a télapónak.Jövőre kérlek személyesen gyere el és magyarázd meg neki, hogy bocsi de te megint nem kapsz jegyet mert bla bla bla............................”
 • 11. Josh30 2009. december 03. 23:10
  „Kisstop: hidd el, egy kétévesnek tényleg "nagy" ez a műsor. Egy hatalmas színpad, nagy hang, nagy fény, és körülötted több, mint ezer ember. Egy kicsinek ez még inkább sokkoló, mint élvezetes. Mondom ezt úgy, hogy volt alkalmam a Mikulás segítőjeként és kisgyermekes apukaként egyaránt látnom az előadást. Másrészt van egy objektív korlát is: három színházi előadás, az 2400 gyerek. Ennyi fér be, több nem. Valahol kereteket kell szabni, és ésszerű, hogy a nagyon kicsik MÉG, a nagyon nagyok MÁR nem kapnak meghívót. Emellett még mindig bőven kell szelektálni, így érdemes időben írni a Mikulásnak. A ti kétéveseteknek, azt hiszem, éppoly nagy élmény a városban találkozni vele, mint esetleg a színházban, és hidd el, szerintem neki még tökmindegy, hogy harmadika van, vagy hatodika... Ha pedig nagyobb lesz (és esetleg maga írja, vagy rajzolja meg a levelét, nem apu vagy anyu, de legalábbis besegít), akkor jó eséllyel meg fogja kapni a meghívót.
  Boróka: részben a fentiekkel függ össze a korai érkezés. Aki nem jut be a színházba, az találkozhat vele a városban. És amiről Te esetleg nem tudsz: ez a Mikulás innentől bizony keményen menetel, amíg hatodikán eljut a színházba. Mivel egyszerre csak egy helyen tud lenni, nem mint a mesebeli kolléga, így be kell osztania az idejét: hatodikáig beteg gyerekeket, idős embereket, szegény családokat és család nélkül maradt fiatalokat látogat végig olyan ütemben, ami bizony a mesebeli Mikulásnak is becsületére válna... :)
  Én egykori segítőjeként közelről láttam az Embert a Mikulás jelmeze mögött. Higgyétek el: kritikát megfogalmazni könnyű, de nem hiszem, hogy az elmúlt húsz évet sokan végigcsinálták volna úgy, ahogyan Farkas Imre, sokszor az árral szemben, sokszor elfáradva a felnőttek értetlenségétől és a bürokrácia fafejűségétől és mégis mindig nekiindulva... A magam részéről büszke vagyok rá, hogy ismerhetem és - ha rövid ideig is - munkatársa lehettem.
  Zsolt”
 • 10. KISSTOP 2009. december 03. 22:18
  „Egyik ismerősöm mesélte, hogy a kisgyermekének nevében irt levelet a Mikulásnak, és az a válasz jött, hogy sajna nem tudják vendégül látni, mert még nincs 2éves...magyarázatul pedig az szolgált hogy megijed a show-tol ami az ő érkezésének része...a levelet azért írta hogy a Színházba dec6án elmehessen...de azért vigaszként még hozzátette a Mikulás, hogy szombaton a Széchényi téren szeretetettel várja..vicces...show, sötétség, fények...nehogy megijedjen kérdem én a Széchényi téren nem fog megijedni???Hogy írhatnak ilyet ha nincs 2éves akkor nem mehet..”
 • 9. Szilágyi_Zsolt 2009. december 03. 20:41
  „Ez egy méltóságteljes, püspöki kinézetű Mikulás, vagyis Szent Miklós püspök. Elvileg ilyennek kéne lennie mindenhol, de sajnos manapság elég ritka madár szegény.
  És az még hagyján, ha három nappal korábban jön... De meddig marad?! Nem tudom, ki hogy van vele, de rám roppantmód idegborzolóan hat, hogy újabban november közepétől karácsonyig a csapból is az angolszász mintájú Sánta Claus-dömping folyik, itt-ott rénszarvasokkal megtámogatva vagy helyettesítve. Valaki felvilágosíthatná a tisztelt reklámszakembereket, hogy a magyar kultúrkörben a Mikulásnak (vagyis a fent említett Szent Miklósnak) hivatalosan csak a december 5-e estétől december 6-a reggeléig terjedő időszakban van jelenése, utána egy évig nem osztanak neki lapot. December 6-ától még két és fél hét Jézuska-váró időszak következik (az advent részeként), melynek végén, december 24-én este megszületik a kis Jézus, amit két napig ünneplünk. 24-én este van a karácsonyfa-állítás és ajándékozás is, a Mikulás meg addigra már rég a másik oldalára fordul alvás közben. Szerencsére amerikai nyomásra itt van nekünk ez a szóban forgó, hordóhasú, bohócsapkás barom, akit, régi, megbízható marketingarcként nyugodtan lehet nyomatni olyan országban is, amelyben ennek semmi hagyománya nincs. Megvannak ugyan a sajátjai, de az meg kit érdekel? A Jézuska mint reklámfigura nyilván nem csalogatna elég vevőt az üzletbe, hát helyette karácsonyig villogtatják a piros sapkát mindenfelé. Mi lesz a következő? Térdzoknit kell aggatnunk 24-én este a kandalló fölé? És mit csináljak, ha se térdzoknim, se kandallóm nincs? Nem kapok ajándékot? Gyűlölöm a globalizmust!”
 • 8. Törpe 2009. december 03. 19:59
  „A 21. százat Mikulása(i) már nem is hasonlítanak az én gyerekkorom Mikulására.

  Én még emlékszem, kicsit ijedeztünk a krampuszoktól, EGYSZER jött a Mikulás egy évben, kaptunk csokit (vagy virgácsot....), de nem találkoztam vele sem az utcán, sem utána a boltban.... Sőt, december 6. előtt sen nagyon szoktam látni.

  Én még hittem a Télapóban, Jézuskában. És tudtam neki verset szavalni, énekelni.

  A mai gyerekek a sportcipőben, MP3 lejátszóban hisznek....
  Hol a csoki vazze?”
 • 7. Dwatson 2009. december 03. 19:46
  „A szilveszter meg a hónap végefelé,valamikor huszadika után lesz,ha jól sejtem.
  Nálunk mindig a Magda tanító néni volt a mikulás,piros kabátban fekete nejlonharisnyában...”
 • 6. gamergabor 2009. december 03. 19:40
  „Kiskoromban egyszer az iskolában a mikulás egy nő volt no erre ki mit lép? :)”
 • 5. Dwatson 2009. december 03. 19:34
  „Kedves Boróka 53!
  Nem értem min csdálkozol,a Kisjézus már novemberben megszületett Győrben!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honlap és hírlevél civileknek

A Reflex Környezetvédő Egyesület civil honlapja, a www.civilhalo.gyor.hu alapján, NCA- forrásból… Tovább olvasom